Opinia Timisoarei

Nenorocire la Gradina Zoologica din Timisoara. Toti cangurii omorati de niste caini. Video

TIMISOARA. Scene teribile la Gradina Zoologica din Timisoara, in noaptea de luni spre marti. Toti cei sase canguri de la Padurea Verde au fost ucisi de trei caini care au reusit sa patrunda in habitatul animalelor. Doi dintre atacatori au fost capturati de muncitorii de la firma de ecarisaj, chemati de urgenta la Zoo. Sunt caini de rasa, bine ingrijiti.

Nu stim pe unde au intrat in adapost, nu exista nicio spartura in gard, am verificat. Se pare ca au sarit gardul. Au omorat toti cei sase canguri. Au fost trei caini care au facut dezastrul. Am sunat la Danyflor si au prins doi dintre ei. Erau un ciobanesc german si un rottweiler. E posibil sa aiba stapan, ca aratau foarte bine. Daca sunt microcipati, posibil sa le gasim stapanul. Daca nu, ei vor fi tinuti la adapost. Paguba e de cateva sute de euro pe bucata, e destul de mare. Nu au fost agresivi cu oamenii cei doi caini. Animalele nu sunt de vina, ca e in natura lor sa vaneze„, spune pentru opiniatimisoarei.ro Calin Calamar, administratorul Gradinii Zoologice din Timisoara.

Gardul ce imprejmuia habitatul cangurilor masoara putin peste 1 metru inaltime, astfel ca se pare ca a fost usor de sarit de catre cainii care luasera in vizor animalele.

Cangurilor, daca se sperie, li se blocheaza toti muschii, se contracta si nu se mai misca. Nu stim exact ce s-a intamplat. Noi mai avem acolo si iepuri care sunt liberi, nu credem ca de foame au atacat cainii, ci doar din dorinta de a vana„, explica administratorul Zoo Calin Calamar.

Cainii au reusit sa sara si gardul tarcului in care se afla o pasare Emu, insa aceasta a reusit sa scape de atacul patrupedelor.

Langa tarcul de canguri, e adapostul cu Emu. Au intrat si la pasare, dar aceasta a reusit sa sara peste gard si a scapat. Am gasit-o pe alee si am bagat-o inapoi in adapost, a scapat„, precizeaza Calin Calamar pentru opiniatimisoarei.ro.

Parcul nu are paza pe timp de noapte in interior, ci doar niste politisti locali care au atributii in exteriorul gradinii.

Daca vor fi gasiti stapanii cainilor, acestia vor trebui sa plateasca pagubele facute. Administratorul Gradinii Zoologice spune ca vor fi cumparati alti canguri.

Foto: Geoge Stefanita

Exit mobile version