Opinia Timisoarei

Nemtii ne sterilizeaza cainii vagabonzi. O asociatie din Germania castreaza 300 de patrupede la Danyflor, cu banii nostri

TIMISOARA. Iubitorii de animale din Germania vin la Timisoara sa sterilizeze cainii fara stapan de care Primaria Timisoara nu e in stare sa se  ocupe. Anuntul a fost facut chiar de primarul Timisoarei, care a refuzat sa dea mai multe detalii, limitandu-se la afirmatia ca „nu ne costa nimic„.

„Au venit sa ne ajute in actiunea pe care am initiat-o, de sterilizare a tuturor cainilor care nu sunt de rasa. Organizatia va steriliza 300 de caini la sediul Danyflor. Deci iata o prima actiune concreta la care am gasit parteneri care apreciaza modul in care noi am inteles sa incercam sa rezolvam problema cainilor. Este o actiune care nu ne costa nimic”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul este contrazis chiar de seful Danyflor, firma care se ocupa de ecarisaj in Timisoara, Ionel Puscas. Directorul Danyflor spune ca societatea, platita cu bani din bugetul local al Timisoarei de Primarie, suporta costurile materialelor necesare pentru sterilizare.

„Ei s-au angajat sa sterilizeze 300 de caini, noi suportam costurile materialelor, ei vin cu manopera”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ionel Puscas.

Asociatia PerspekTIERisch s-a apucat deja de treaba la sediul Danyflor. Iubitorii de animale din Germania primesc ajutorul angajatilor societatii care se ocupa de ecarisaj. Culmea, primarul anuntase ca municipalitatea nu plateste nimic din bani publici pentru actiune.

Pana acum, in campania inceputa de Primaria Timisoara pentru sterilizarea cainilor fara stapan din oras au fost sterilizati peste 100 de caini, doar cu ajutorul studentilor de la Universitatea de Stiinte Agricole. Danyflor platea catre USAMVB 100 de lei pe caine, pentru materiale si manopera.

Exit mobile version