Opinia Timisoarei

Nemtii din Banat au facut parada cu portul lor traditional prin centrul Timisoarei. GALERIE FOTO!

TIMISOARA. Forumul Democrat al Germanilor din Banat organizeaza, la Timisoara, in aceste zile, alaturi de Forumul Timisorean si de Forumul German al Tineretului Banatean “Zilele Germanilor din Banat” .

Editia cu numarul 12 din acest an sta sub semnul a 25 de ani de la infiintarea FDGB si a 250 de ani de existenta a comunei Sacalaz. Sunt prezente ansambluri populare germane din judetele Arad, Caras-Severin, Mehedinti si Timis, dar si grupe de dans si fanfare din Germania.

Manifestarile sunt onorate de oaspeti de rang inalt din comunitatea germana din Romania si din Germania, din mediul administrativ si diplomatic.

Duminica, la orele pranzului, nemtii din Banat au participat la o parada a portului traditional.

200 de perechi au facut parada in centru si in Piata Libertatii si au fost depuse  coroane la monumentul Revolutiei in piata Victoriei.

La aceste manifestari participa ansambluri populare germane si svabesti din Sannicolau Mare, Biled, Varias, Deta, Bocsa, Resita, Orsova, Lugoj, Buzias, Arad, Vladimirescu, Santana si Timisoara, alaturi de formatiile svabilor emigrati la Singen si Reutlingen. Partea muzicala o vor asigura fanfara germana din Recas, Timisoara Big Band si fanfara Original Donauschwäbische Blaskapelle Reutlingen(Germania).

Zilele Germanilor din Banat sunt un prilej de revenire acasa a celor emigrati si de reuniune cu membrii comunitatii svabesti ramase pe meleagurile romanesti. Este cea mai mare manifestare culturala a Forumului Democrat al Germanilor din Banat sub semnul intraductibilului „Heimat” – adica a patriei. Jubileul de la Sacalaz este organizat de catre un comitet al germanilor emigrati din localitate sub coordonarea doamnei Christine Theresia Neu in stransa colaborare cu primaria comunei.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version