Opinia Timisoarei

Nebunie la frontiera. Vama Nadlac, blocata de romanii care se intorc acasa fugind de coronavirus. Autoritatile in alerta

Stare de tensiune la frontiera cu Ungaria, la Nadlac 2, pe Autostrada Vestului. Sute de masini asteapta sa intre in tara. Sunt romani care fug de coronavirus si se intorc acasa.

CITESTE SI: Scandal intr-un centru de carantina. Pompierii blocati de oamenii internati, au intervenit mascatii 

Cu totii vor fi supusi verificarilor si trimisi in izolare sau, dupa caz, in carantina.

Formalitatile dureaza mult, iar in punctul de trecere frontiera traficul se desfasoara anveoios, iar cozile sunt uriase pe sensul de intrare in Romania.

Multi nu vor sa se supuna masurilor luate de autoritati in privinta coronavirusului si au facut scandal.

Astazi lucrurile au revenit la volumul de trafic pe care l-ati vazut. Nu stim la ce sa ne asteptam, poate va incetini sau poate mai continua. Noi suntem pregatiti. Pana azi s-au completat 36.000 de chestionare. In momentul in care avem certitudinea ca vin din Italia, incep procedura de carantinare in judetul nostru si se creeaza aglomeratie.

Cetatenii sunt nemultumiti, considera masurile noastre prea drastice pentru cetatenii din judetele indepartate, care doresc sa se indrepte spre domiciliu.

Primul lucru, completeaza chestionarele, scriu de unde provin, unde se duc, apoi ii conducem spre centrele de carantina din judetul Arad. Cand vom intampina probleme, vom cere sprijin.

Pana azi, cand a intrat in vigoare zona rosie pentru Italia, aveam un autoturism dedicat pentru transportul persoanelor catre carantina. In momentul in care vin cu autocarul ii conducem cu autocarul, cand vin cu autoturismele personale, ii ducem cu autoturismele propri, in centrele de carantina. Avem 4 centre cu peste 128 de locuri.

Odata ce a intrat Italia in zona rosie, va dati seama ca nu ar fi putut fi posibil sa iasa. Ei spun ca nu au avut probleme sa iasa din zona rosie, cu atat mai putin din Italia„, a declarat Constantin Catana, directorul DSP Arad.

In ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II au efectuat formalitatile de frontiera aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare in tara. Precizam faptul că anul trecut in aceeasi perioada am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valorile de trafic fiind in scadere.
MIn acest moment formalitatile de frontiera se efectuează pe 3 artere la intrarea in tara, iar timpul de asteptare e de aproximativ 40-50 de minute.  Timpul de asteptare mai ridicat se datoreaza masurilor suplimentare dispuse in punctele de frontiera in contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de catre politistii de frontiera, completarea formularului pus la dispozitie de colegii de la Directia de Sanatate Publica, precum si masurile dispuse de către acestia„, transmit reprezentantii Politiei de Frontiera.

UPDATE: O sedinta de urgenta a fost convocata marti seara la Ministerul de Interne pentru a analiza situatia de la frontiere. Vom reveni cu amanunte.

Este aglomeratie la punctele de trecere a frontierei. La Ministerul de Interne se desfasoara o celula de criza pentru adoptarea solutiilor de urgenta care sa duca la defluirea acestei aglomeratii de la granita de vest. Sunt implicate instititutiile din subordinea ministerului, Politia de frontiera si institutia prefectului din judetele de granita, responsabil din Directiile de Sanatate Publica, Ministerul Sanatatii, sa fie identificate si adoptate masurile necesare pentru rezolvarea problemelor cauzate de aglomeratie. Maine dimineata, la ora 9.00, va fi o reuniune a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, unde vor fi adoptate noi masuri, in functie de evolutia coronavirusului„, au transmis reprezentantii Guvernului.

UPDATE: In urma celulei de criza de la Ministerul de Interne, care a durat pana la 3 dimineata, s-a decis ca toate persoanele care vin din Italia la frontiera sa fie escortate de politisti pana in judetele din care provin, iar acolo sa fie puse urgent in carantina.

CITESTE SI: Inconstientii care au mintit ca vin din alte zone decat cele afectate de coronavirus au 19 dosare penale. Anuntul politistilor 

In judetul Arad s-a inregistrat marti primul caz de infectare cu coronavirus. La nivelul intregii tari sunt 29 de oameni confirmati.

CITESTE SI: Inca 3 infectati cu coronavirus, confirmati la Timisoara 

CITESTE SI: Primii care intra in carantina in Timis. Au mintit la frontiera si s-au ales cu dosare penale 

Exit mobile version