Opinia Timisoarei

Nebunie la DSP Timis. De ce primiti atat de greu telefon de la inspectori pentru ancheta epidemiologica, dupa ce anuntati ca sunteti infectat cu COVID sau ati fost contact. Ce se intampla cu concediile medicale de coronavirus

TIMISOARA. Numarul urias de infectari cu COVID 19 din ultimele zile in Timis copleseste angajatii de la Directia de Sanatate Publica. Operatorii care fac anchetele epidemiologice fac eforturi disperate sa preia datele celor declarati pozitiv, respectiv ale contactilor.

CITESTE SI: Toate scolile din Timisoara ar putea trece in online din cauza frigului din clase. Anuntul Inspectoratului Scolar Timis

Intrucat volumul de munca e urias, inspectorii sanitari dau asigurari ca vor recupera decalajul de cateva zile, deja creat si le transmit oamenilor ca eliberarea documentului necesar pentru acordarea concediilor medicale si a indemnizatiilor celor aflati in izolare ori carantina se va elibera fara probleme, in cel mult 30 de zile.

In ultima perioada de timp, numarul persoanelor depistate pozitiv pentru infectia cu Virusul SARS-Co-2 este in crestere. Cu toate ca intregul personalul de specialitate al Directiei de Sanatate Publica Timis, este implicat in efectuarea anchetelor epidemiologice si introducerea datelor in sistemul electronic Corona-forms, a fost inregistrat un decalaj de cateva zile.

Facem apel la intelegerea cetatenilor si angajatorilor, asigurandu-i de faptul ca depunem toate eforturile pentru a recupera acest timp. Totodata, va reamintim ca eliberarea concediului medical pentru perioada de izolare/carantinare se poate face in conformitate cu Normele de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, in cel mult 30 de zile calendaristice, incepand cu ultima zi a perioadei de izolare/carantinare„, transmit reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Timis.

Exit mobile version