Opinia Timisoarei

Ne intoarcem la limita de 50 km/h pe toate arterele din Timisoara si se desfiinteaza semafoarele in 5 intersectii. Urmeaza si altele. Anuntul Primariei

TIMISOARA. Veste extrem de importanta pentru soferi, la Timisoara. Pe niciun bulevard nu se va mai putea circula cu mai mult de 50 km/h, incepand cu 1 decembrie. Este ultima decizie luata de Primaria Timisoara, in cadrul Comisiei de Circulatie.

CITESTE SI: Brad din luminite si cupola, muzica patriotica de 1 Decembrie, concerte Mircea Baniciu si Phoenix la comemorarea Revolutiei, ‘dialog al pianelor’ de Revelion. Primele detalii din programul Targului de Craciun de o luna si jumatate de la Timisoara

Comisia de circulatie de la nivelul Primariei Timisoara a decis astazi, ca pe toate sectoarele de drum public din municipiu viteza de circulatie maxima admisa sa fie de 50 km/ora, incepand de la data de 1 Decembrie 2021.

Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi pentru siguranta participantilor la traficul rutier si vizeaza, de fapt, cateva marile artere de iesire din oras, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Barnutiu, bd. Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara. Pe aceste artere limita de viteza este acum fie la 60 km/h, fie la 70km/h.

Decizia nu se bazeaza pe vreun studiu de specialitate, ci pe faptul ca ‘anul acesta am primit multe solicitari pentru luarea de masuri de sporire a sigurantei in trafic, reducerea vitezei de circulatie si calmarea traficului, de la ONG-uri, unitati de invatamant (școli, gradinite), persoane fizice‘, sustin reprezentantii primariei.

Dispar primele semafoare din sistemul de Trafic Management la Timisoara. 130 dispar de pe strazi

Se desfiinteaza mai multe semafoare din cinci intersectii, unde oricum, in majoritatea timpului, acestea erau pe galben intermitent. Vor urma si altele.

O alta decizie aprobata in sedinta de joi a fost cea de desfiintare a instalatiilor de semaforizare din 5 intersectii, unde nu se justifica prezenta acestora:
-Piata Iuliu Maniu;
-bd. Regele Carol I- str. Iancu Vacarescu;
-str. Dr. Iosif Nemoianu
-str. Dr. Liviu Gabor;
-Piata Marasti;
-str. Mihail Kogalniceanu-str. Avram Imbroane-(Gara de Est).

Semafoarele respective sunt pe intermitent in clipa de fata si vor fi date jos, etapizat, pana la sfarsitul anului.
Este prima etapa dintr-un proces mai amplu de verificare si eficientizare a sistemului de management al traficului, in urmatoarea etapa fiind testata semaforizarea din alte 15 intersectii. Mentionam ca se implinesc 5 ani de la finalizarea implementarii sistemului de management al traficului, data de la care pot fi operate modificari„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Am participat azi la ședința comisiei de circulație, care a stabilit că aproximativ 130 de corpuri de semafoare vor fi imediat desfiintate. Alte intersecții vor fi supuse unei analize din care să treacă pe galben intermitent. Ulterior va fi stabilit care vor fi desfiintate si in ce conditii.

Aceste corpuri de semaforizare nu au foarte multa utilitate in clipa de fata, cat functioneaza pe galben intermitent. Cu ocazia asta, le vom putea depozita si refolosi pentru viitoare proiecte de infrastructura ale orasului. Scopul nostru este sa eficientizam sistemul de semaforizare din oras si vom supune mai multe intersectii semaforizate unei analize. Din acea analiza vom pune, de test, mai multe semafoare pe intermitent, pentru a afla daca sunt chiar necesare, in vederea desfiintarii lor”, a transmis viceprimarul Ruben Latcau.

Va reamintim, pe mai multe strazi din Timisoara au fost instituite unde verzi in ultimii ani, astfel ca s-a ridicat limita de 50 de kilometri pe ora, ajungand pe Rebreanu, de exemplu, si la 70 la ora. Totodata, dupa functionalizarea Sistemului de Trafic Management in 2016, care i-a adus Timisoarei renumele de Semaforisoara, in mai multe intersectii dispozitivele de dirijare a traficului au ramas pe galben intermitent. Proiectul de semaforizare a costat 10 milioane de euro, un proiect pe bani europeni.

Exit mobile version