Opinia Timisoarei

Ne calca pragul mai putini turisti, desi vom fi Capitala Culturala a Europei. Cati au venit sa viziteze Timisoara si judetul

TIMISOARA. In primele 10 luni ale anului trecut a scazut numarul turistilor romani sau straini care au venit sa viziteze Timisoara ori judetul si s-au cazat la hoteluri sau pensiuni, se arata in datele Institutului National de Statistica, analizate de Economica.net.

CITESTE SI: Centenarul Unirii Banatului, finalizarea constructiei unei cladiri simbol din Timisoara sau calatoria cu tramvaiul tras de cai. Ce mai sarbatorim in 2019 la Timisoara si in judet 

Astfel, la Timisoara si in diferite locuri din judet au venit in primele 10 luni ale anului trecut 321.657 turisti, cu 5% mai putini decat in aceeasi perioada din 2017, semn ca promovarea orasului si a frumusetilor din Timis n-a fost una dintre cele mai grozave. Aceasta in conditiile in care in 2021 Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei.

A crescut insa numarul celor care au ales sa vada frumusetile celuilalt judet din Banat, Caras Severin. Acolo, in aceeasi perioada, numarul turistilor a crescut cu 16 procente.

In Bihor au mers anul trecut 1 milion de turisti care au vizitat Oradea, dar mai ales statiunea Baile Felix, unde s-au facut investitii masive.

Potrivit acelorasi statistici, cei mai multi turisti veniti anul trecut in Romania au fost inregistrati in Tulcea, dornici sa viziteze Delta Dunarii, unde cresterea a fost de 77%, iar cei mai putini au mers in Teleorman: 9.070.

Mai multe detalii pe economica.net

Exit mobile version