Opinia Timisoarei

‘Ne-am saturat sa fim bataia de joc a politicienilor’. Timisoara spune NU coruptiei, in Piata Victoriei la protestul #rezist. Dragnea, adus in chip de caracatita

TIMISOARA. Inapoi in strada, la Timisoara. Chemarea lansata de zile intregi pe retelele de socializare i-a scos pe timisoreni din case.

CITESTE SI: Ultimatum pentru Nicolae Robu. Cand intra in greva angajatii neplatiti de la RATT si opresc tramvaiele, autobuzele si troleibuzele la Timisoara 

Acestia au venit in Piata Victoriei pentru o noua actiune de protest fata de clasa politica, fata de modificarea legilor Justitiei si a revolutiei fiscale.

Un grup de timisoreni ia parte la mitingul organizat in Capitala sambata seara, oamenii plecand inca din zori catre Bucuresti, alaturandu-se si altor mii de protestatari din tara.

Ne-am săturat să fim bătaia de joc a politicienilor.

Numirea noului prim ministru, așteptările nerealiste din partea unui personaj salvator – în cazul de față, președintele țării – speranțele înșelate, nesimțirea și incompetența fără margini ale oamenilor politici, toate acestea ne dezamăgesc.

Dar nu ne vom lăsa dezamăgiți prea mult!

Mereu a ținut de noi să facem o schimbare, dar abia recent am început să realizăm puterea pe care o avem: fiecare și, mai ales, împreună.

De aceea, continuăm ce am început: ne informăm, gândim, acționăm. Reacționăm mai puțin emoțional și mai mult rațional. Poate că nu e tipic românesc, dar e timpul să începem o schimbare: să reacționăm, așadar, cu cap, ca sa nu ne impiedicam pe drumul spre schimbare! Păstrăm motivația de a merge mai departe și de a protesta. Această clasă politică nu ne reprezintă„, transmiteau pe Facebook organizatorii protestului de la Timisoara.

La orele 18.00, deasupra intrarii in Opera din Timisoara, a fost asezat un afis cu chipurile parlamentarilor PSD si ALDE de Timis, sub care statea scris „Si ei au votat pentru legile justitiei„.

La ora la care a fost programata inceperea mitingului, in centrul Timisoarei erau aproximativ 300 de protetatari, insa multi continua sa vina spre platoul din fata Operei.

S-a intonat imnul Romaniei.

Caracatita coruptiei in Piata Victoriei din Timisoara

Protestatarii l-au adus in Piata Victoriei si pe Liviu Dragnea! In chip de caracatita, de tentaculele sale fiind prinsi, in fotografii, o multime de politicieni in functii cheie. ‘Este caracatita coruptiei„, au strigat organizatorii actiunii de protest.

Caracatita coruptiei a fost ridicata deasupra capetelor protestatarilor in strigatele multimii. Oamenii au scandat Ati reusit, ne-ati unit! si Afara, coruptia din tara!, Democratie, NU oligarhie!

UPDATE: La orele 18.30, in centrul Timisoarei erau adunati peste 1000 de oameni.

UPDATE: In jurul orei 19.30, multimea va porni intr-un mars prin centrul Timisoarei. La protestul #rezist din Piata Victoriei sunt peste 5000 de oameni.

UPDATE: Multimea a pornit in mars scandand Nu vrem sa fim o natie de hoti! Protestatarii au iesit prin parcarea de la Modex si s-au indreptat spre Primaria Timisoara urmand strada 20 Decembrie.

 

UPDATE: In jurul orei 21, manifestarea de protest de la Timisoara s-a incheiat pe acordurile melodiei ‘Timisoara’ a celor de la Pro Musica. S-a inregistrat cel mai mare numar de participanti de cand au fost reluate protestele impotriva clasei politice, in Piata Victoriei aflandu-se peste 5000 de oameni. Nu s-au inregistrat incidente, iar timisorenii si-au dat intalnire in centrul orasului duminica viitoare.

Exit mobile version