Opinia Timisoarei

N-au murit toti copacii transplantati cu macaraua pe Bulevardul Sudului din Timisoara. Mai exista speranta… Foto si video

TIMISOARA. La inceputul lunii august, reprezentantii Primariei Timisoara crutau de la taiere si transplantau copacii de pe o parte pe cealalta a bulevardului Sudului, inainte de pornirea lucrarilor de modernizare a strazii. La doar cateva zile distanta, rand pe rand, pomii transferati au inceput sa se usuce si au ramas fara nicio frunza.

CITESTE SI: Noi imagini de pe santierul conexiunii cu Drumul Boilor, langa Timisoara. Stadiul lucrarilor. Video

„Se pare, insa, ca faptul ca initial s-au uscat ar fi facut parte din sistemul de autoprotectie al copacilor”, spun reprezentantii Primariei, care sustin ca mai multora dintre arbori au inceput sa le creasca frunze noi in varful coroanei si isi exprima speranta ca isi vor reveni complet. Ramane de vazut cati vor fi salvati.

Va reamintim, Bulevardul Sudului a intrat in reabilitare la inceputul lunii iulie. Va fi extins la 4 benzi de circulatie, intre bulevardul Rebreanu si fosta strada Lidia, iar pe marginea soselei vor fi facute parcari si trotuare, dar si piste de biciclete.

Pana acum s-a lucrat in principal la inlocuirea retelelor de utilitati iar in prezent se realizeaza canalele tehnice pentru introducerea cablurilor in subteran, se monteaza bordurile si se lucreaza la trotuare. Pana in luna decembrie, pe strada se poate circula doar cu restrictii, dimineata devreme si dupa ora 17.00.

Lucrarile la carosabil vor demara efectiv in saptamanile ce urmeaza, iar santierul nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 luni.

Valoarea totala a investitiei in modernizarea bulevardului Sudului se ridica la peste 2 milioane de euro.

 

Exit mobile version