Opinia Timisoarei

Muncitorii firmelor lui Umbrarescu monteaza grinzile unui nou pasaj pe Centura Sud Timisoara. Foto

TIMISOARA. Reluate in forta in ianuarie, lucrarile pe santierul de la Centura Sud Timisoara avanseaza insemnat.

CITESTE SI: Medic prins in flagrant cand ridica 20 de kilograme de droguri de la Timisoara. Video 

Muncitorii firmelor omului de afaceri Dorinel Umbrarescu s-au mobilizat in aceste zile in mai multe puncte de pe traseu, cu aplecare la conexiunea cu drumul judetean Timisoara – Mosnita Noua, unde s-a trecut la montarea grinzilor viitorului pasaj.

La conexiunea DJ 592 cu șantierul centurii Timișoara Sud începe montarea grinzilor peste drumul județean Timișoara – Moșnița Nouă.
Reamintim că la km 18+117 la centurii va fi amenajat un nod rutier care va cuprinde un pasaj peste drumul județean și un sens giratoriu. Până acum au fost montate grinzi pe urcările pe pasaj. În zonă, se lucrează și la terasamente„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Conform contractului, Centura Sud Timisoara trebuie sa fie gata in luna iulie.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timisoara, pana in iulie.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Exit mobile version