Opinia Timisoarei

Multumim, Savio. Romania merge la Euro (futsal), datorita jucatorului de la Informatica Timisoara

Romania, cu 4 jucatori de la Informatica in lot a incercat in aceasta seara calificarea la Europeanul de futsal din Slovenia (2018). Dupa doar 2-2 la Deva, cand tricolorii au fost tinuti in joc de „timisoreanul” Savio, Romania avea nevoie de victorie la Tbilisi, sau de o remiza cu cel putin sase goluri in total. Ce a iesit a fost un joc de povestit copiilor.

CITESTE SI: Pe urmele soferului cu BMW la Timisoara. Cati alti conducatori auto au intrat cu masinile in centru, pe interzis

Prima repriza a fost absolut nebuna in sala din capitala Georgiei, una frumoasa, plina ochi pentru acest joc. Savio a deschis scorul pentru Romania, dar tricolorii nu s-au bucurat mult, pentru ca gruzinii au facut rapid 3-1. Kakabadze, care a marcat si la Deva si dubla lui Sebiskveradze au facut din georgieni, favoriti. La doua dintre goluri si portarul Vlad Iancu a avut partea lui de vina, dar si apararea, cam inexistenta la multe faze din prima parte. Cum-necum, colegii antrenorului-jucator Robert Lupu au preluat initiativa, iar un alt „timisorean”, Felipe a pasat excelent pentru „deveanul” Fereira, care a redus din ecart. Mai mult, in ultima secunda a primei parti, acelasi Fereira a punctat cu calcaiul pentru 3-3, scor la care Romania era la Euro. Se anunta o repriza secunda incendiara… si asa a fost.

Tricolorii au inceput in forta si Savio a punctat elegant pentru tricolori, care insa au facut repede pasul in spate, iar Kurtanidze a egalat din nou, lasand ecuatia calificarii inca nerezolvata. A fost nevoie de inca un efort al lui Savio pentru ca Romania sa revina in avantaj, brazilianul naturalizat reusind astfel tripla. Apoi romanii s-au aparat agresiv, au facut pressing „sus”, si la o astfel la faza, capitanul Raducu a dus pentru prima oara un avantaj de doua goluri in tabara tricolorilor cu sase minute inainte de final. Emotiile aveau sa fie rispite in minutul 37, cand Savio, omul decisiv al acestei duble a marcat din propria jumatate, profitand ca gruzinii jucau cu „portar inaintas”.

S-a terminat 7-4 pentru Romania, care merge pentru a patra oara la Euro de futsal, de aceasta data datorita lui Savio, care in cele doua jocuri de baraj a inscris 6 goluri!

Exit mobile version