Opinia Timisoarei

Multi oameni care nu calatoreau cu avionul o vor face! Ce se intampla de la 1 septembrie ne explica intr-un interviu VIDEO directorul Aeroportului Timisoara Dan Idolu

TIMISOARA. Despre schimbarile importante care au loc din aceasta toamna pe Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, despre cum va evolua transportul aerian low-cost si despre planurile de modernizare de la principala poarta aeriana din vestul tarii, ne vorbeste, intr-un interviu video acordat opiniatimisoarei.ro, directorul Dan Idolu.

De la 1 septembrie, odata cu intrarea operatorului low cost Ryanair, un anumit segment al populatiei, care nu calatorea cu avionul din cauza preturilor foarte mari, va calatori cu avionul la Bucuresti. Vor renunta la drumul cu masina sau trenul la BUcuresti pentru ca va fi mai ieftin cu operatorul Ryanair. Unde mai pui ca o calatorie la Bucuresti cu avionul dureaza 45 de minute, or cu masina dureaza 8 ore, iar cu trenul 12 ore„, explica directorul Aeroportului International Timisoara.

Intrebat ce se va intampla pe viitor, in conditiile in care mai multi operatori aerieni asigura zboruri pe aceleasi destinatii, Dan Idolu e convins ca pasagerii vor avea de castigat.

Faptul ca va exista concurenta intre mai multi operatori, uneori pe aceleasi rute va duce, evident la scaderea tarifelor. Asta este in avantajul pasagerilor„, spune directorul Aeroportului Timisoara.

Cat despre cat de mult depinde aeroportul de banii Ministerului Transportului, Dan Idolu limpezeste lucrurile.

Aeroportul Timisoara se autofinateaza. Nu putem primi finantare de la bugetul statului pentru ca doar aeroporturile care au un trafic de sub 700.000 de pasageri pot primi bani de la buget… Or noi, avand peste 1,2 milioane de pasageri, nu putem primi„, afirma directorul.

De ce mai are nevoie Aeroportul Timisoara?

Este absolut necesara o noua aerogara. Va fi foarte greu sa reusim sa o construim. Dar cred ca pana la urma vom reusi. Nu stiu daca in urmatorii 4 ani…„, a spus Dan Idolu.

Despre toate aceastea, dar si despre multe alte subiecte, aflati detalii din interviul VIDEO de mai jos pe care directorul Aeroportului International Traian Vuia Timisoara Dan Idolu l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

Exit mobile version