Opinia Timisoarei

Multe locuri de joaca si o terasa. Iar trenuletul pe sine va fi inlocuit cu unul pe… roti. Parcul Copiilor se redeschide la anul

TIMISOARA. Fara doar si poate, povestea Parcului Copiilor din Timisoara este una revoltatoare,  trista si foarte lunga. La anul se taie insa panglica, ne asigura Seful Directiei de Mediu din cadrul municipalitatii.

Trenuletul care a dus faima Parcului Copiilor nu mai poate fi reabilitat. Cel mai probabil, va fi adus unul pe roti, asa cum au mai toate marile capitale europene, ne spune Vasile Ciupa.
„Forma in care a fost trenuletul nu se va mai reabilita, nu am gasit pe nimeni care sa mai reuseasca reabilitarea lui, dar exista o discutie pentru un trenulet pe roti, cum sunt in marile capitale europene. La anul taiem sigur panglica si ne jucam cu copiii si cu nepotii in parc”, a declarat Ciupa pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Aleile parcului vor fi reabilitate in totalitate, iar cei mai mici dintre timisoreni vor avea foarte multe locuri de joaca unde sa-si petreaca timpul liber. De asemenea, firma care se va ocupa de lucrare va efectua toate lucrarile de apa, canal, dar si lucrarile electrice, pe langa cele de constructii. Va mai fi ridicat un sediu administrativ si se va construi o terasa pentru ca timisorenii sa se poata recrea acolo.

In total, vor fi investiti aproape 9 milioane de lei in reabilitarea parcului care le-a marcat copilaria mai tuturor timisorenilor.

Societatea Horticultura S.A. va face toate lucrarile, in termen de 6 luni de la semnarea contractului. Primaria Timisoara i-a desemnat castigatori pe cei de la Horticultura, care au prezentat o oferta de mai bine de 1.000 de pagini. Mai sunt de facut doar cateva precizari, spune Vasile Ciupa, insa Horticultura este castigatoarea licitatiei pentru Parcul Copiilor.

„Mai sunt niste elemente tehnice care trebuiesc stabilite. Urmeaza sa se intruneasca comisia, care va da avizul pozitiv. Se semneaza apoi contractul, iar in luna mai ii dam drumul la lucrare. In 6 luni ar trebui sa fie gata, bineinteles, in functie de vremea frumoasa”, a declarat Vasile Ciupa pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Exit mobile version