Opinia Timisoarei

‘Multe cazuri au refuzat testarea de covid si au plecat din Urgente. Situatia e la limita. Personalul medical e extenuat’. Inca un director de spital din Timisoara furios pe conspirationistii care nu cred in coronavirus

TIMISOARA. Tot mai multi medici din Timisoara se revolta, in contextul in care nu mai au nicio arma pentru a lupta impotriva conspirationistilor care nu cred in existenta coronavirusului.

CITESTE SI: Aceste teorii false sunt crime. Ii rugam sa vina sa le aratam mortii si pacientii din Terapie Intensiva, care se sufoca’. Indemnul managerului de la Spitalul Victor Babes din Timisoara pentru cei care nu cred ca exista COVID

CITESTE SI: Niciun pacient de la Spitalul Victor Babes din Timisoara nu a mai refuzat tratamentul pentru coronavirus, dupa ce un bolnav a respins medicamentul si s-a stins in Terapie Intensiva 

CITESTE SI: Fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata si sanatatea lui, pana in punctul in care pune in pericol sanatatea celorlalti. Medicul Virgil Musta de la Timisoara despre cresterea uriasa a numarului de cazuri de COVID si cei care nu respecta nicio regula in pandemia de coronavirus 

De data aceasta, managerul celui mai mare spital din Timisoara, isi striga nemultumirea. El spune ca medicii au ajuns la capatul puterilor, iar blamarea lor continua nu face decat sa ii frustreze si mai mult.

„Situatia e la limita. Personalul medicat e extenuat. Cresterea numarului de cazuri e supraexponentiala, nu doar exponentiala, si noi nu mai avem arme legislative sa luptam cu acest virus. E frustrant, pentru ca e problema aceasta a ideilor conspirationiste, pe care nimeni nu le sanctioneaza.

Au fost acele cazuri la Spitalul Victor Babes, unde a fost refuzat tratamentul. E foarte greu, pentru ca toata munca noastra se duce pe apa Sambetei, paleste tot efortul nostru de pana acum”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

La Spitalul Judetean au fost situatii in care oameni care au ajuns la Urgente, avand nevoie de ajutor, au preferat sa nu fie tratati si chiar sa plece, doar ca sa nu fie testati pentru coronavirus.

„In ultimele zile am avut foarte multe cazuri in care oamenii pur si simplu au refuzat testarea, mergand pana la a parasi Unitatea de Primiri Urgențe. De ce? Din cauza acestor intoxicari care duc la o creștere masivă a numărului de cazuri”, a adaugat Raul Patrascu.

Iar toate acestea, spun medicii, doar din cauza celor care imprastie idei conspirationiste.

„Cum am ajuns aici? Din cauza unor oameni al caror cinism depășește limita imaginației. Nimeni nu ii va blama pe cei ce pana acum au raspandit teorii conspiraționiste aberante – teorii care au prins la public și care au dus la reducerea distantarii sociale. Doar începem să vedem consecintele. Dumnezeu să ne ajute să nu ajungem în situația Italiei sau Spaniei sau a SUA. Căci cei ce azi ne intoxică, mâine îi vor blama pe „eroii în alb” de ieri, fără pic de respect pentru viețile distruse sau chiar pierdute din cauza virusului periculos.

Riscam ca toata munca aceasta să se ducă pe apa Sambetei. Riscam ca vietile salvate cu greu sa paleasca in fata alegerilor grele pe care am fi puși să le facem”, a mai managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

In acest moment, la Spitalul Judetean din Timisoara sunt internati doar 5 pacienti confirmati cu coronavirus, acestia fiind tratati in saloanele speciale amenajate pe fiecare sectie.

Odata cu modificarile legislative si iesire din Starea de Urgenta, sectia dedicata bolnavilor de coronavirus, amenajata atunci la Ortopedie, nu mai este organizata ca sectie suport pentru pacientii confirmati cu SARS CoV 2.

Astfel, pentru a nu risca infectarea cadrelor medicale sau a altor pacienti, a fost amenajata o zona tampon, in care sunt tinuti suspectii pana la venirea rezultatului la coronavirus, dar si saloane speciale pentru cei care sunt pozitivi.

Exit mobile version