Opinia Timisoarei

Mucegai, produse expirate ori tinute la caldura. Supermarketuri din Timisoara si din judet, calcate de inspectorii OPC. Raioane inchise si amenzi de zeci de mii de euro. Foto

TIMISOARA. Controale fulger in magazine apartinand tuturor lanturilor de supermarketuri, la Timisoara si in judet.

CITESTE SI: Lectia de prim ajutor pe intelesul oricui, intr-o demonstratie video, la Timisoara. Vezi cum poti salva o viata! 

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au facut verificari la sange, au inchis temporar raioane si au rupt amenzi pentru mizerie, produse expirate, rafturi si lazi frigorifice ruginite.

Abaterile de la legislatie constatate de comisarii CRPC Regiunea Vest, in timpul verificarilor, s-au referit la:
• comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depasita
• comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafata, insecte
• comercializarea unor legume și fructe necuratate corespunzator, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic
• comercializarea unor produse de brutarie-patiserie cu informare incompleta privind mentiunea “produse din produse congelate”, cu ambalaj deteriorat
• utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificatie-patiserie, insalubre
• utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificatie-patiserie, neigienizate corespunzator și a unor tavi arse
• existenta unor insecte vii in spatiul de preparare și coacere
• folosirea unor conditii de pastrare a produselor alimentare necorespunzatoare din punct de vedere igienico-sanitar
• utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzator, cu chedere murdare, strat de praf, mazga, cu scurgeri de lichide și rugina și a unor lazi frigorifice cu acumulari masive, excesive de gheata, praf, impuritati, resturi alimentare și par
• comercializarea unor bauturi racoritoare cu ambalajul deformat, deteriorate
• comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate
• folosirea unui spatiu de depozitare neigienizat corespunzator, cu paviment deteriorat
• existenta pavimentului neigienizat si a unor rafturi murdare, in zona de comercializare
• nerespectarea regimului de temperatura de pastrare a produselor alimentare recomandat de producatori.
• Practici comerciale incorecte„, transmite Alin Mihai Gubandru, director adjunct al CRPC Vest.

Exit mobile version