Opinia Timisoarei

Motivul pentru care inca nu avem Punct de trecere a frontierei comun cu Serbia si Ungaria. Explicatia liderului CJ Timis, Alin Nica

TIMISOARA. Judetul Timis ar putea avea un Punct de trecere a frontierei comun cu cele doua tari vecine, Ungaria si Serbia, insa, desi acest lucru se discuta de ani buni, nimic nu s-a concretizat deocamdata.

Vecinii unguri si sarbi si-au deschis deja un astfel de punct, insa Romania a fost lasata deoparte.

CITESTE SI: Imagini filmate cu drona pe santierul de pe strada Maresal Prezan, la Timisoara. Ce a ramas de facut pana la finele lunii mai cand se vor incheia lucrarile de peste 8 milioane de euro. Video

Vorbim de o vama comuna intre cele trei tari, la Beba Veche, in judetul Timis, acolo unde granitele Romaniei, Serbiei si Ungariei se intalnesc.

Aceasta frontiera comuna ar fi extrem de benefica pentru locuitorii din zona, mai ales ca cei de la Beba Veche au de ocolit zeci de kilometri pentru a ajunge intr-una din tarile vecine, aflate ”peste gard”, cum s-ar putea spune. De altfel, in zona se stie foarte bine ca, daca dimineata canta cocoșul in Serbia, cucurigu se aude nu doar in Serbia, ci si in Romania si Ungaria.

Autoritatile locale, dar si cele judetene au facut demersurile la nivel national pentru ca acest Punct de trecere a frontierei sa fie deschis permanent, insa lucrurile intarzie sa se concretizeze. De altfel, partea romana mai are de finalizat si o portiune de drum. Pana atunci, o data pe an, in acest loc, granitele celor trei tari se deschid pentru cateva ore, in cadrul evenimentului Triplex Confinium.

Se va deschide temporar, ca si pana acum (Punctul de trecere a frontierei de la Beba Veche – n.r.). Trebuia sa avem o discutie cu partenerii unguri si cu reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe acum doua saptamani, dar ceva nu a mers, s-au schimbat anumite agende si se va reprograma. Vrem sa facem toate demersurile, CJT este deschis sa realizeze portiunea de 60 metri liniari de drum care lipseste astfel incat sa conectam toate cele trei tari”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Anul acesta, Triplex Confinium va avea loc in ultimul week-end din luna mai.

Exit mobile version