Opinia Timisoarei

Motivele suspendarii lui Grindeanu: PSD Timisoara a pierdut 3.500 de membri activi si nu au fost organizate districtele

„Nu avem niciun conflict intern , doar masuri organizatorice si disciplinare pentru activitatea slaba in cadrul PSD Timisoara”, a anuntat franc, Titu Bojin, presedintele PSD Timis facand referire la suspendarea lui Sorin Grindeanu din functia de presedinte al PSD Timisoara.

Bojin i-a reprosat lui Grindeanu lipsa de implicare la varful organizatiei municipale.

„In urma cu 10 luni, cand am preluat conducerea organizatiei judetene, PSD Timisoara avea 5.000 de membrii activi. Azi are doar 1.500 de membri activi. Pana la 30 august ne-am propus sa revenim la 5.000 de membrii activi. Apoi, cand am preluat conducerea PSD Timis am decis impartirea judetului si a municipiului Timisoara pe districte. Cativa membri nemultumiti au inceput sa nu mai vina la partid si nici nu si-au mai platit cotizatiile”, a declarat Titu Bojin.

Conform acestuia, in urma cu 10 luni PSD Timis avea 8.000 de membri, iar PSD Timisoara avea 5.000 de membri. Acum, PSD Timis are 7.500 de membri, iar PSD Timisoara doar 1.500.

„Am atras atentia la colegii din Consiliul Local Timisoara sa se consulte cu activul de partid pe care il avem si i-am rugat sa fie foarte atenti la orice inseamna ilegalitate in hotararile de Consiliu Local astfel incat sa nu se ajunga sa dea declaratii la DNA”, a spus Bojin. Intrebat daca face referire la cineva anume, el a raspuns: „Nu am date despre unul sau altul dintre colegi ca ar fi cercetat de DNA, dar poate fi vorba de consilieri locali”. Conform unor surse din randurile PSD Timis, un consilier municipal al PSD ar fi cercetat de DNA.

Bojin i-a mai reprosat lui Sorin Grindeanu, indirect, ca a uitat si de programul de guvernare al partidului. „Cei care se vor ocupa de soarta organizatiei municipale pe perioada suspendarii actualului presedinte ales vor scoate din sertare si programul de guvernare care a fost uitat. Incercam sa redresam situatia”, a mai adaugat Bojin care s-a declarat foarte multumit de impartirea banilor de la bugetul judetean pentru primarii. „Cred ca prima data dupa 20 de ani primariile conduse de PSD au primit fonduri. Am reusit sa impunem un proiect de buget, sa calculam sumele si sa impartim bugetul pe 2011 in mod corect”, a sustinut Bojin.

Sorin Grindeanu, presedintele PSD Timisoara, a fost suspendat pentru 4 luni din functia de presedinte al PSD Timisoara, la inceputul acestei saptamani. Mai mult, Biroul Permanent Judetean al PSD Timis a solicitat Consiliului Judetean al PSD suspendarea, pe aceeasi perioada din functia de primvicepresedinte al PSD Timis.

Exit mobile version