Opinia Timisoarei

Motivele esecului. Antrenorul Timisoarei, dar si cel al Stelei au vorbit despre duelul direct din Superliga de rugby

TIMISOARA. Timisoara Saracens nu trece acum printr-o pasa buna, dupa un debut entuziasmant de sezon. Banatenii au pierdut la Baia Mare desi au avut 16 puncte avans, iar acum au fost invinsi si de Steaua, dupa un meci bun facut de „militari” si slab de timisoreni, care au parut ca nu se simt bine acasa, pe stadionul Dan Paltinisanu.

CITESTE SI: Nebunie la Flight Festival, la Timisoara. Mii de oameni in mixtul de muzica, film, arta si tehnologie. Foto si video 

Dupa meci, 13-20, Sosene Anesi a incercat sa caute cauzele care au dus la acest rezultat negativ, al doilea consecutiv, situatie cu care Timisoara nu s-a mai intalnit in sezonul regulat al Superligii din 2011, cand pierdea doua meciuri consecutive cu Farul si… Steaua.

Cred ca a fost unul din meciurile acelea in care nimic nu a mers bine pentru noi, mai ales la capitolul disciplina, cu multe penalitati si doua cartonase galbene, ceea ce nu este bine. Ne multumim cu punctul bonus defensiv, lucrul pozitiv din acest meci. Am inceput slab, nu ne-am putut ridica la nivelul dorit, ne-am pierdut increderea si apoi am pierdut si meciul. In fiecare joc facem cel putin 10 greseli, iar la asta trebuie sa lucram. Nu vrem sa dam vina pe arbitru sau pe altcineva, este vorba doar de pregatirea noastra mentala, concentrarea. Baietii lucreaza din greu, dar facem greseli mult prea usor”, a declarat la final antrenorul timisorean Sosene Anesi.

CITESTE SI: Total neasteptat. Timisoara Saracens pierde examenul cu Steaua si este restanta in partidele cu finalistele de anul trecut 

Tehnicianul neo-zeelandez a vorbit si despre presupusa suspendare a lui Vasile Rus, care l-ar fi injurat in timpul meciului de la Baia Mare pe Taniela Marunawasawasa, jucator ce apoi l-a agresat violent pe jucatorul Timisoarei. Se zvoneste deocamdata ca Rus a primit 8 etape, in timp ce „agresorul” doar 3.

Cat despre suspendarea lui Vasi(n.r.Vasile Rus), conducerea se va ocupa de asta. Am auzit si eu zvonuri, dar nu ma uit la asa ceva, ci vreau doar sa pregatesc echipa cat mai bine. Speram sa avem saptamana viitoare vesti bune in legatura cu aceasta suspendare si sa ne pregatim mai bine pentru meciul cu Tomitanii”, a incheiat Anesi.

Daca Timisoara a pacatuit asadar in primul rand prin lipsa de disciplina, Steaua a impresionat prin dorinta si ambitie. Formatia ros-albastra nu mai castigase la Timisoara, in Superliga, de sase ani, de pe vremea cand antrenorul Danut Dumbrava era jucator activ.

Baietii si-au dorit mult aceasta victorie. S-a vazut asta pentru ca am muncit si din primul minut pana in ultimul efortul a fost foarte mare. Am pregatit bine acest meci, stiam ca intalnim o echipa puternica, o echipa masiva dar apararea a fost punctul nostru forte astazi. Cu mici greseli, dar totusi suntem multumiti pentru ca nu am mai castigat de mult cu Timisoara si ne bucuram ca s-a intamplat astazi„, a spus la final Danut Dumbrava.

Dupa meciurile etapei a V-a, Baia Mare a trecut pe primul loc, Timisoara este a doua, urmata de Steaua, care are insa un meci mai putin disputat.

Sursa foto: Timisoara Saracens

Exit mobile version