Opinia Timisoarei

Moscova, tinta teroristilor! Vezi istoria celor mai sangeroase atentate in capitala Rusiei!

Capitala Rusiei a fost de-a lungul timpului scena mai multor atentate teroriste de o violenta extrema, soldate  cu morti si raniti.  Explozii s-au produs in piete,  sub pasaje, in trenuri, statii de metrou sau sali de spectacol.

Cel mai recent atac terorist a avut loc in martie 2010. Atunci doua femei cecene avand explozibil asupra lor au detonat simultan doua bombe intr-o statie de metrou din Moscova. La vremea respectiva 40 de oameni au murit si alti 90 au fost grav raniti.

In august 2006 o explozie in piata Cherkizovo a ucis 14 si a ranit 61 de persoane. Atacul a fost revednicat de extremistii nationalisti rusi si a vizat migrantii care lucrau in suburbia moscovita.

In august 2004, un atentator sinucigas a detonat explozibiliul langa o statie de metrou. Se crede ca intentia sa a fost de a detona bombele in subteran, dar politia a observat comportamentul ciudat al atentatorului si a incercat sa-l opreasca, astfel ca explozia a ucis doar zece persoane si a ranit 33.

In februarie 2004, un atac sinucigas intr-un tren care rula inspre Moscova a ucis 41 de persoane si a ranit aproximativ 250.

In decembrie 2003, un atentator sinucigas a pornit o explozie în apropierea Hotel National in centrul Moscovei. A ucis sase persoane si a ranit 14. In iunie acelasi an, doi atentatori sinucigasi au ucis 16 oameni si au ranit aproximativ 60 de persoane la festivalul de rock de la Krylia Tushino.

In octombrie 2002, o grupare de 50 de militanti au luat mai mult de 900 de oameni ostatici intr-un teatru in strada Dubrovka din Moscova. Ei au plantat dispozitive explozive in multime si a amenintat ca le detoneaza, daca cererile lor nu sunt indeplinite. Cele patru zile cat teroristii i-au tinut ostatici pe oameni s-au incheiat cu un raid al trupelor rusesti anti-teroriste, care au folosit gaze otravitoare pentru a-i nimici pe atacatori. Din cauza gazelor au murit si aproape 130 de ostatici.

In februarie 2001, un dispozitiv exploziv plantat la statia de metrou Belorusskaya a ranit aproximativ 20 de persoane. Autorii acestui atac nu au fost niciodata identificati.

In august 2000, un dispozitiv exploziv improvizat, la un pasaj subteran in apropierea statiei de metrou Pushkinskaya a ucis 13 oameni si a ranit 61.

Exit mobile version