Opinia Timisoarei

Morminte ingropate in gunoaie intr-un cimitir din Timisoara. ‘La capela ploua pe morti in sicrie, la slujba de sub copertina sfasiata’. Imagini revoltatoare. Foto

TIMISOARA. Munti de gunoaie cate vezi cu ochii. Peturi de toate marimile, deseuri vegetale, pungi pline cu tot felul de materiale si chiar electrocasnice vechi. Acestea sunt doar cateva categorii de deseuri ce pot fi intalnite in cimitirul din Calea Buziasului din Timisoara.

Timisorenii sunt revoltati ca sunt nevoiti sa ii inmormanteze pe cei dragi intr-un loc ce seamana mai mult a groapa de gunoi decat a cimitir.

O parte dintre deseuri au fost stranse de rude la marginea aleilor, insa au fost uitate acolo si nu le-a mai ridicat nimeni.

Altele sunt imprastiate pe langa gardul de la marginea cimitirului, iar in unele locuri trec chiar si peste acesta. In alte zone, resturi de plastic, candele folosite sau felinare sparte au ajuns si pe unele dintre morminte.

Timisorenii care ingrijesc locurile de veci ale celor dragi au facut treaba responsabililor cu administrarea cimitirului si au mai strans gunoaiele in saci, insa oamenii asteapta ca si autoritatile sa ia masuri.

Este vorba despre starea inacceptabila in care se afla cimitirul din Calea Buziasului. O buna prietena si-a inmormantat mama intr-un loc care arata deplorabil, ca o groapa de gunoi. Capela improvizata unde se duc mortii inainte de ingropare are copertina sparta. Ploua pe bietii oameni in sicriu. Sunt plina de revolta pentru prietena mea, si ea cadru universitar, care a sesizat deja primaria si politia, insa problema e atat de grava incat o amenda nu e suficienta. Cum e posibil sa acceptam asa ceva?„, a transmis o cititoare opiniatimisoarei.ro, care a si trimis fotografii pe adresa redactiei.

In 2018, Consiliul Local Timisoara a modificat regulamentul pentru cimitire, care prevede si prezenta a cate trei paznici care sa asigure perimetrele, dar si amenzi majorate pentru mizerie si dezordine.

In mai multe randuri, Primaria Timisoara a organizat licitatii in incercarea de a gasi firme carora sa le incredinteze spre administrare cimitirele din oras, dar in zadar. In cele din urma,  Cimitirul din Buziasului a fost dat in concesiune unei firme care activeaza din 2012. Merge tot in pierdere si are 10 angajati.

Exit mobile version