Opinia Timisoarei

Mori cautand un loc de parcare in centru, la Timisoara? Nervii tai, salvati de Nicolae Robu cu… tehnologia

TIMISOARA. Sa gasesti un loc liber de parcare, mai ales in zona centrala, in Timisoara, e o mare provocare pentru orice sofer. Aceasta pentru ca niciuna dintre administratiile orasului nu a reusit sa construiasca o parcare incapatoare, in ciuda promisiunilor cu care le-au umplut portbagajele conducatorilor auto din Timisoara in ultimii ani.

CITESTE SI: Cutii burdusite cu cannabis! Flagrant pus la cale de procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata in vestul tarii

Primarul Nicolae Robu crede cu tarie in solutia parcarilor inteligente care sa-i ajute pe soferi in centru,  pe sistemul celei de la Modex, unde este afisat numarul de locuri libere. Folosind o aplicatie de pe telefonul mobil, conducatorii auto pot afla unde gasesc unul.

Placute electronice urmeaza sa se aplice si in parcarea de la hotel Central, dar si in zona bulevardului Bratianu. Bani pentru modernizarea parcarilor din zona centrala vor fi alocati in bugetul din acest an, da asigurari Nicolae Robu.

Vrem sa extindem conceptul, si anul acesta o vom face si la parcarea de la Central si in zona centrala, sa nu se mai invarta omul si sa isi consume timpul, carburant, sa polueze, sa se enerveze ca s-a dus degeaba. Sa vada daca intr-un loc nu sunt locuri sau in altul sunt sapte. In pas tot ce avem in zona centrala va ajunge sa fie gestionat inteligent exact in maniera in care am vazut ca e gestionata parcarea de la Modex.Va fi pe bani, dar nu neaparat cei ce vor efectua lucrarea vor fi cei care au implementat in regim pilot la Modex. Vom face o licitatie, o procedura competitiva, si e posibil sa se mearga pe un alt principiu. Nu neaparat cu sezonri in asflat. Firma care vine la licitatie poate veni cu ce solutie doreste, nu impunem nimic. Se poate veni cu camere video si pe baza imaginilor sa se faca o analiza si sa se stablieasca unde sunt locuri libere si cate sunt. Daca licitatiile vor merge bine, pana la finalul anului vom avea smart parking in zona centrala„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Un picior uman mumificat, mumia unui crocodil, un sicriu, scarabei, amulete si multe alte obiecte din Egiptul Antic pot fi vazute la Timisoara, intr-o expozitie 

Daca parcarile din zona centrala urmeaza sa fie modernizate in 2017, cea de la stadionul Dan Paltinisanu va trebui sa mai astepte.

La stadion nu e o prioritate sa aplicam. Trebuie sa dramaluim bine banii. Daca cineva vine sa se promoveze si face un proiect pilot, noi primim donatia bucurosi. Dar acum nu este o prioritate. Vom avea foarte mari cheltuieli, sunt o multime de proiecte pe care vreau sa le implementam„, a completat Nicolae Robu

Exit mobile version