Opinia Timisoarei

Monica Macovei l-a criticat pe Victor Ponta la Timisoara: Liderii UE sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania

TIMISOARA. Europarlamentarul Monica Macovei a spus, la Timisoara, ca liderii europeni sunt extrem de ingrijorati de situatia politica din Romania si ca premierul Victor Ponta incalca Constitutia, incercand sa schimbe rezultatul referendumului.

Macovei considera ca Romania pune Uniunii Europene probleme de ordin politic, si nu economic, asa cum se intampla in cazul altor tari, afirmand, totodata, ca liderii europeni sunt ingrijorati de situatia din Romania.

”Liderii Uniunii Europene sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania. Niciodata nu l-am auzit pe presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso vorbind pe un astfel de ton asa cum s-a intamplat in cazul Romaniei. Romania este singura tara care pune probleme politice, tari ca Turcia, Grecia pun probleme economice, Romania nu pune probleme economice, ci politice. Scrisoarea de ieri a presedintelui Comisiei Europene spune pe un ton ingrijorat ca trebuie sa se termine aceasta criza politica, ii spune premierului Ponta sa trimita grabnic listele electorale la Curtea Constitutionala care a doua zi dupa ce primeste listele poate da un raspuns. Daca listele electorale cu toti votantii din Romania ajung la Curtea Constitutionala atunci e foarte posibil si probabil si de dorit ca CCR sa ia o decizie grabnica”, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul l-a criticat pe primul-ministru, Victor Ponta, afirmand despre acesta ca a venit in urma vizitei sale din iunie la Bruxelles cu o lista de promisiuni pe care, insa, nu le-a respectat. Mai mult, Macovei spune ca premierul incearca sa modifice rezultatul Referendumului, incalcand Constitutia.

”Premierul Ponta s-a dus la Bruxelles pe 12 iunie, de unde a venit cu o lista de promisiuni cu ce are de facut. Mi se pare ca nu a facut nimic de pe aceasta lista. (…) Ceea ce se intampla acum sunt aceste liste electorale care au fost actualizate de acest Guvern Ponta, de ministrii sai. Nu a iesit cum a vrut la referendum si pentru ca nu a iesit asa cum a vrut, incearca, incalcand Constitutia si legea sa schimbe acest rezultat. Acum cateva zile Ponta a anuntat ca renunta la minirecensamant, dar a venit cu alta smecherie, refacerea listelor electorale de catre primari, pe zece criterii. Nu cred ca ati mai vazut o tara democrata in care dupa un eveniment electoral sa se schimbe listele electorale. CCR cere listele simple, goale, de dinaintea referendumului, deci cu totul altceva”, a mai spus Macovei.

Monica Macovei a participat, la Timisoara, la o dezbatere organizata de Noua Republica pe tema ”Coruptia politica si performanta economica. Romania, incotro?”.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version