Opinia Timisoarei

Momentul in care va scoate trotuarele sotron puse de Robu in Timisoara. Noului arhitect sef al orasului nu-i plac: Creeaza un deranj optic major

TIMISOARA. Mult comentatele trotuare de tip sotron ce au fost construite in forta in ultimul an in Timisoara nu sunt defel pe gustul noului arhitect sef al orasului, care este artizanul complexului rezidential Mara.

CITESTE SI: Se dezumfla si ‘colacul’ de salvare al Colterm, inainte ca societatea sa primeasca amenda de 21 de milioane de euro pentru ca nu a cumparat la timp certificatele de poluare. Concordatul preventiv, in analiza pentru a vedea daca mai e necesar  

Gabriel Almajan spune ca modelul ales de fosta administratie este deranjant din punct de vedere optic, iar materialele folosite sunt de proasta calitate.

Ba mai mult, chiar daca abia au fost montate, ar putea fi schimbate, imediat ce se vor gasi fonduri pentru aceste lucrari.

„In niciun caz n-am sa laud solutia estetica si materialele folosite si chiar imi doresc ca la un moment dat sa fie schimbate. Trebuie sa fie o tema de proiectare si o solutie data de niste specialisti. Cel putin din punct de vedere urbanistic, arhitectural, cred ca ele nu sunt o solutie foarte buna si daca exista resurse sau solutii pentru schimbarea lor…

Nu se coreleaza cu fatadele, sistemul coloristic creeaza un deranj optic major, sunt detalii constructive prost realizate. Sa facem din trotuare o tabla de sah alb negru in Timisoara e de minim bun simt sa intelegi ca nu e viabil”, a spus Gabriel Almajan, arhitectul sef al Timisoarei.

De asmenea, noul sef al arhitectilor a criticat ideea fostei administratii de a realiza trecerile de pietoni din vecinatatea Filarmonicii Banatul sub forma unei claviaturi si spune ca siguranta pietonilor care traverseaza zona.

Va reamintim, modelul trotuarelor din zona centrala a orasului a starnit valuri de reactii inca de cand a inceput montarea lor, chiar in timpul starii de urgenta impusa in pandemia de coronavirus.

Atunci, atat Directia de Cultura Timis, cat si Ordinul Arhitectilor Filiala Timis au contestat decizia fostului primar de a monta trotuare de tip sotron si au cerut indepartarea lor cat mai rapida. Cu toate acestea, noul tip de pavaj a fost instalat in intreaga zona centrala cuprinsa intre Catedrala Mitropolitana si Palatul Dicasterial.

 

Exit mobile version