Opinia Timisoarei

Momentul in care Umbrarescu porneste santierul pe bucata lipsa din Autostrada Vestului, de nici 10 km, pe segmentul cu tuneluri pentru ursi. Anuntul ministrului Transporturilor la Timisoara

TIMISOARA. Pe repede-inainte se desfasoara proiectarea la tronsonul de nici 10 km lipsa din Autostrada Vestului, pe bucata cu tuneluri pentru ursi, Margina – Holdea. Ministrul Transporturilor a anuntat la Timisoara
vineri ca in cel mult doua saptamani, primele utilaje vor fi la treaba, asta chiar daca termenul pentru incheierea proiectarii este abia in toamna. Firma omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, castigatoarea licitatiei, intr-o asociere cu alte 3 companii, vrea sa urgenteze si acest proiect de infrastructura.

CITESTE SI: Umbrarescu intra in forta sa termine Centura Sud Timisoara. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu: Am dat ordinul de incepere a lucrarilor 

In urmatoarele doua saptamani o sa inceapa lucrul in zona Margina-Holdea, pe zona de tunele de ursi. Compania e aproape de finalizare cu proiectarea. Termenul de finalizare al proiectarii e undeva la final de noiembrie. Din discutiile pe care le-am avut cu conducerea companiei, de saptamana viitoare, maxim in doua saptamani vor incepe sa aduca utilaje„, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vineri, la Timisoara.

Va reamintim, in octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o, pentru suma de 1.826.845.634,11 lei fara TVA.

In 5 decembrie s-a dat ordinul pentru inceperea proiectarii pentru care au fost alocate 9 luni, insa, iata, aceasta operatiune se va incheia mult mai devreme.

Finalizarea tronsonului lipsa din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai asteptate lucrari de infrastructura mare pentru vestul tarii, in conditiile in care drumul national DN68A este cel mai tranzitat din zona, mereu aglomerat, pe care soferii de tiruri si camioane, respectiv cei de autoturisme il folosesc deopotriva in lipsa segmentului de autostrada.

Noua bucata de autostrada va avea doua ‘tuneluri pentru ursi’, ce vor masura, insumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din doua galerii unidirectionale cu cate o cale de circulatie pe fiecare, cu platforma de 11,25 m.

Odata finalizat si acest segment lipsa, vom putea merge neintrerupt pe autostrada de la Timisoara pana la Sibiu.

Exit mobile version