Opinia Timisoarei

Momentul in care ne vom plimba gratuit cu trotinetele electrice, la Timisoara. Cum vor putea fi folosite. Video

TIMISOARA. Ajunse la Societatea de Transport Public la inceputul acestei saptamanii, trotinetele cu care vor putea circula timisorenii sunt pe cale de a fi asezate in rastele.

Conform reprezentantilor STPT, chiar de luna acesta vehiculele electrice vor putea fi folosite, in mod gratuit, de catre toti cei care au un card emis de societatea de transport. Totul, insa, abia dupa ce va fi finalizata aplicatia care va permite ridicarea trotinetelor din statii.

„Trotinetele cu siguranta in a doua parte a lunii martie vor putea fi utilizate, suntem in pregatire a tot ceea ce inseamna amplasarea in locatiile stabilite a rastelelor si, totodata, tot ce tine de legaturile de telecomunicatii si partea de utilizare. Va fi o aplicatie care ne va fi furnizata de catre compania care produce trotinetele si, in baza cartului emis de STPT, in care vor fi anumite date, vor putea fi utilizate”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul STPT.

In prima faza, 25 de astfel de trotinete electrice au ajuns la Timisoara. Ele au o autonomie de 30 de kilometri si pot rula cu pana la 25 de kilometri pe ora. Statiile in care vor fi amplasate trotinetele se vor regasi in zona Complexului Studentesc. Astfel, una dintre statii va fi in fata cantinei politehnicii, una in zona Universitatii de Vest si cea de-a treia in zona Facultatii de Electronica si Telecomunicatii.

Pentru anul acesta, reprezentantii STPT au prevazut in buget cumpararea a inca 100 de astfel de trotinete electrice, iar odata ce acestea vor fi achizitionate, autoritatile planuiesc sa extinda raza de folosinta in cat mai multe parti din oras.

In plus, conducerea STPT trebuie acum sa stabileasca daca este potrivit ca in rastelele din Timisoara sa apara si biciclete electrice. Asta dupa ce, odata cu trotinetele electrice, au primit si o bicicleta electrica, in proba, pe o perioada de un an.

„In urma furnizarii de catre compania care a produs trotinetele, am primit si o bicicleta pe o perioada de un an, in proba, pentru a stabili daca avem in obiectiv, in urmatoarea perioada, achizitia de astfel de mijloace de transport pentru cetatenii municipiului Timisoara. Ramane sa vedem exact oportunitatea si daca se va considera oportun, o vom face. In acest an de proba, bicicleta va fi utilizata de catre angajatii societatii noastre si de catre autoritatea tutelara”, a precizat Nicolae Bitea.

Bicicletele de acest tip au o autonomie de 60 de kilometri si sunt limitate la o viteza maxima de 40 de kilometri la ora. Iar pretul unui astfel de vehicul pe doua roti se ridica la aproximativ 5.000 de lei.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version