Opinia Timisoarei

Momentul atat de asteptat, in care pandemia de COVID se va termina in Romania. Ce actiune incepe in 20 decembrie. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare

Doctorul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID, a anuntat demararea unei campanii de comunicare la nivel national, astfel incat populatia sa primeasca informatii complete despre vaccinul anti-Covid-19.

β€žIn momentul in care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populatia adulta, ceea ce inseamna aproape 11 milioane de persoane, epidemia va fi pusa sub control.
Cand se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scadea foarte mult si se vor mai inregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical. Pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa sase luni de la prima doza de vaccin administrata, cu conditia ca oamenii sa se prezinte la centrele de vaccinare. In acest sens, va fi demarata si o campanie nationala de informare, prin care populatia sa primeasca toate informatiile necesare.
Pe langa acestea, vor fi bannere, pliante disponibile in farmacii, in cabinetele medicale, plus o campanie de informare in mass-media, care va incepe in jurul datei de 20 decembrie”, a spus Valeriu Gheorghita la Digi24.

Medicul Valeriu Gheorghita a mai adaugat ca in acest moment sunt evaluate centrele de vaccinare din tara, pentru a se asigura ca nu apar probleme in lantul de vaccinare.

Exit mobile version