Opinia Timisoarei

Mitropolia Banatului primeste o finantare de 7 milioane de euro sa cumpere fostul Liceu de Arte si fostul Inspectorat Scolar la Timisoara. Ce se va intampla cu cladirile? Anuntul deputatului Alfred Simonis

TIMISOARA. Mitropolia Banatului va primi aproape 7 milioane de euro de la Guvernul Romaniei pentru a cumpara doua cladiri din zona centrala a Timisoarei.
Este vorba despre fostul Liceu de Arte si fosta cladire a Inspectoratului Scolar.

Anuntul a fost facut de deputatul PSD de Timis, Alfred Simonis, presedintele interimar al Camerei Deputatilor.

CITESTE SI: Ploile ridica piciorul de pe acceleratie la lucrarile de pe Centura Sud Timisoara. Foto 

„Mai multe cladiri si terenuri din centrul Timisoarei raman in patrimoniul local cu ajutorul Guvernului Romaniei, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, care va acorda o finantare de 6.8 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a le achizitiona. Mai exact, este vorba despre fostul Liceu de Arta (Scoala Israelita), dependintele acestuia si terenul aferent ansamblului, aflate in inima orasului.
Comunitatea Evreilor din Timisoara, prin Fundatia Caritatea, a redobandit drepturile asupra acestor cladiri in 2005, iar ulterior aceasta le-a vandut catre un investitor imobiliar, care nu a mai dezvoltat niciun proiect, iar Mitropolia Banatului a cumparat in prima faza fostul Inspectorat Școlar, pe care l-a si renovat, valoarea investitiei, de peste 3 milioane de euro, urmand a fi restituita Arhiepiscopiei Timisoara tot de catre Guvern”,
a anuntat Alfred Simonis.

Aceste cladiri vor intra in circuitul de educatie.

„Acum, cu scopul de a fi reintrodus in circuitul scolar, Mitropolia a solicitat Guvernului 6.8 milioane de euro pentru a achizitiona tot ansamblul fostului Liceu de Arta, iar aici se va dezvolta un adevarat centru educational.

Ideea achizitionarii a pornit de la Mitropolitul Ioan, cu care am avut numeroase discutii pe acest subiect si am putut milita la Bucuresti pentru ca aceste cladiri care fac parte din istoria Timisoarei sa nu isi schimbe destinatia”, a mai anuntat Alfred Simonis.

Exit mobile version