Opinia Timisoarei

Miting USL in Piata Unirii din Timisoara impotriva Puterii. Aproape 2.000 de oameni au iesit in strada. FOTO!

TIMISOARA. Aproximativ 2.000 de persoane s-au strans sambata in Piata Unirii din Timisoara, unde USL Timis a organizat un miting de amploare impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului Boc.

La Timisoara au venit membri ai PNL, PSD sau PC din mai multe localitati ale judetului. Oamenii si-au confectionat pancarte cu diverse mesaje anti-Putere si au inceput sa strige lozinci la adresa lui Emil Boc si a lui Traian Basescu.

„Romania, trezeste-te!”, „Un pitic si un chior si-au batut joc de popor”, „Sa vina tot poporu sa cada dictatoru”, „Basescu judecat aici in Banat” sunt doar cateva dintre mesajele pe care cei adunati la miting le-au transmis romanilor din toata tara, dar si actualei guvernari.

Un barbat si-a confectionat o pancarta cu o caricatura a presedintelui Traian Basescu, langa care a scris „Pe mare”. Protestatarii scandeaza „USL si poporul, asta este viitorul” si „Jos Basescu” sau „Jos Guvernul”.

In Piata Unirii a fost aranjata si o scena pe care liderii USL au urcat sa tina discursuri. La propunerea europarlamentarului liberal, Cristian Busoi, manifestantii au tinut un moment de reculegere pentru actorul Emil Hossu, care in urma cu doar cateva zile a protestat si el la Bucuresti. Actorul s-a stins din viata si astazi a fost inmormantat.

Pe scena din Unirii au urcat Titu Bojin, presedintele PSD Timis, si senatorul Nicolae Robu, presedintele PNL Timis, alaturi de alti membri ai Uniunii Social Liberale.

Cred ca este momentul ca dupa 7 ani, si ma bucur pentru acest lucru, sa strigam cu totii Jos Basescu, Jos Guvernul si coalitia portocalie. E momentul ca USL sa isi aduca oamenii, profesionistii sa faca ceva pentru popor. Jos Guvernul Boc! Ma bucur ca aici, la Timisoara, in Piata Unirii, in saptamana Unirii Principatelor, avem posibilitatea sa avem o masa de oameni care isi doreste pace si omenie. Sunt convins ca Timisoara, ca cel mai vestic oras roman, poate sa dea exemplu si de disciplina si de omenie, sa uitam miticismele, sa le dam la o parte si sa intram in istorie.  Vreau sa va multumesc si sa va chem la vot in data de 3 iunie si sa sarbatorim victoria tot aici, in Piata Unirii”, le-a spus Titu Bojin celor adunati in piata.

Maria Grapini, presedintele PC Timis, a luat si ea cuvantul.

„Dragi timisoreni, oriunde va aflati in lume, va adresez multumiri, multumiri tuturor romanilor care stau in frig, in ploaie, in ninsoare, in pietele marilor orase. Am fost in Piata Operei zilele trecute de 3 ori si sunt prezenti alaturi de noi luptatorii, pensionarii din Piata Operei. Astazi, dumneavoastra ati dat un exemplu pentru toata tara. Basescu nu ignora ca nu stii ce va urma. A inceput cu o scanteie, acum e un foc, sa nu il lasam sa se stinga pana nu avem alegeri anticipate. Vrem un Parlament curat! Jos Guvernul”, a spus si Maria Grapini.

Manifestantilor din Piata Unirii li s-a adresat si senatorul Nicolae Robu, care a spus ca acesta este cel mai mare miting organizat la Timisoara din 1990 incoace.

„Noi, cei care azi ne-am strans aici, facem dovada ca Romania s-a trezit. Vad in fata mea pancarte, unul pe care scrie Romania, trezeste-te! Este cel mai mre miting din Timisoara din 1990 incoace. Ce ne-a adus aici in Piata Unirii, loc simbolic pentru Timisoara? Ne-a adus dorinta de mai bine. PDL, sub obladuirea lui Traian Basescu, ne-a adus la un adevarat dezastru. Traim intr-o criza morala. Incompetenta e insotita de coruptie. Vad aici alaturi ca in Timisoara nu mai este cod portocaliu, timisorenii si-au dat seama ca in buna lor credinta au fost pacaliti cu un joc politic facut cu viclenie. 2012 trebuie sa fie anul schimbarii, incepand de la presedintele tarii, continuand cu guvernul, cu presedintele de judet, primarii de orice unitati administrativ teritoriale”, a declarat liderul PNL Timis.

Mitingul celor de la USL s-a incheiat putin dupa ora 16:00, pe acordurile melodiei „Timisoara”, a celor de la Pro Musica. Nu s-a inregistrat niciun incident.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version