Opinia Timisoarei

Miting pentru alegeri libere la Timisoara! Mii de oameni au protestat in Piata Victoriei. FOTO si VIDEO

TIMISOARA. Aproximativ 5000 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei din Timisoara pentru a protesta impotriva modului defectuos in care Guvernul a organizat alegerile prezidentiale si a-si arata solidaritatea cu romanii din Diaspora.

Manifestatia a inceput la orele 18.00 si este organizata de  studenti ai Universitatii de Vest si ai Universitatii Politehnica din Timisoara. La miting participa oameni de toate varstele, inarmati cu pancarte si steaguri.

Proteste similare au loc in acelasi timp si in alte orase mari ale tarii, la Iasi, Cluj, Oradea, Resita si in capitala. Potrivit televiziunilor de stiri, la Cluj-Napoca se adunasera, la orele 18.00, circa 1.000 de persoane.

Foto: Facebook, Christoph Bucher Photography

Video-ul nu poate fi incarcat.

UPDATE: Protestatarii scandeaza lozinci antiguvernamentale si impotriva lui Victor Ponta. Scuarul din fata Operei este plin de oameni. Se estimeaza ca in Piata sunt cateva mii de oameni.

Cativa protestatari canta la chitara, animand multimea, cu o melodie a lui Vali Sterian si cu apeluri.

UPDATE: Un mic grup de tineri a traversat piata adresand injurii manifestantilor, motiv pentru care spiritele s-au incins. Fortele de ordine au intervenit imediat si au calmat spiritele. Toata piata a cantat imnul Romaniei.

UPDATE: Sase persoane au fost amendate cu cate doua sute de lei pentru injurii iar o persoana a fost ridicata de fortele de ordine dupa ce a agresat cameramanul unei televiziuni. In afara de aceste mici incidente, manifestarea este una pasnica.

In continuare se scandeaza sloganuri precum „Jos Comunismului”, „Demisia” si sloganuri de la Revolutie. Oamenii afiseaza si pancarte cu mesaje precum: „Revolutia continua”, „Solidaritate cu diaspora”, „Aici democratia in direct”, „Mai multe cabine de vot pentru romanii din diaspora”, „Adevarul sta in picioare, minciuna la popocorn”, Ponta nu fura, Romania nu te vrea”.

Jandarmeria sustine ca in Piata Victoriei s-au strans circa 1.000 de persoane.

UPDATE: Protestul s-a incheiat intrucat autorizatia a fost valabila pana la ora 20.00. Piata Victoriei s-a eliberat nu inainte ca manifestantii sa ingenuncheze si sa rosteasca impreuna o rugaciune.

Foto: Constantin Duma

Exit mobile version