Opinia Timisoarei

Miting de amploare pentru unirea Romaniei cu Basarabia! Esti de acord cu Unirea?

Peste 10.000 de romani sunt asteptati duminica dupa-amiaza sa participe, in Capitala, la „Marsul pentru Basarabia”, cu oprire la Guvern si Parlament. Mitingul vine cu o luna inainte ca Republica Moldova sa semneze un acord decisiv cu Uniunea Europeana.

„Dupa ce peste 117.000 de romani au semnat pentru o lege menita sa aduca Basarabia mai aproape de casa, participantii la manifestatie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de catre Parlamentul Romaniei. Totodata, din solidaritate cu Republica Moldova, ei vor iesi in strada in semn de sprijin fata de santajul comercial la care aceasta este supusa de catre Rusia”, anunta Platforma Civica Actiunea 2012, organizatorul marsului.

In mod simbolic, manifestantii vor afisa un imens steag tricolor de 1.200 mp, cusut manual de circa 100 de basarabeni in ultimele trei saptamani. Oamenii vor cere autoritatilor sa faca din unirea Romaniei cu Republica Moldova o prioritate nationala. In acest sens, in Parlamentul Romaniei a fost inaintat un proiect legislativ initiat de societatea civila.

Republica Moldova urmeaza sa parafeze, la Summitul de la Vilnius, un acord de asociere cu UE, fapt ce a determinat masuri dure din partea Rusiei, precum interzicerea importului de vinuri moldovenesti si amenintari cu expulzarea muncitorilor moldoveni. Rusia isi doreste mentinerea Moldovei in aria sa de influenta, iar unul dintre discursurile oficiale ale Kremlinului este ca Romania isi doreste anexarea Basarabiei, camuflata sub sustinerea aderarii ei la UE.

La finalul Marsului pentru Basarabia, manifestantii sunt asteptati sa se alature protestelor importiva proiectului Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist, ce vor avea loc spre seara.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

[poll id=”406″]

Exit mobile version