Opinia Timisoarei

Mister total in cazul mortii a zeci de mii de animale salbatice, in tragedia ecologica a secolului. VIDEO

Zeci de mii de antilope saiga, antilope de stepa dintr-o specie aflata in pericol de disparitie, au murit din cauze inca necunoscute, la inceputul verii, in stepele din centrul Kazahstanului, conform unui material publicat joi de Live Science si citat de Agerpres.

Geoecologistul Steffen Zuther si colegii sai au calatorit in zona centrala a Kazahstanului spre sfarsitul primaverii, in cadrul unui proiect stiintific de monitorizare a reproducerii acestor animale aflate pe cale de disparitie si au primit de la veterinarii din zona rapoarte alarmante despre moartea animalelor.

Pana la inceputul lunii iunie, mai mult de jumatate din populatia de antilope saiga din Kazahstan, populatie estimata la 257.000 de exemplare in cursul anului trecut, a murit.

Deocamdata cauzele mortalitatii nu sunt cunoscute cu exactitate, dar oamenii de stiinta suspecteaza faptul ca o epidemie bacteriana ar fi decimat populatia de saiga.

Antilopele saiga, aflate pe lista animalelor in pericol de disparitie, traiesc in cateva turme raspandite in Kazahstan. Exista doar doua turme in afara Kazahstanului, una cu un numar mic de indivizi in Rusia si una in Mongolia.

Sursa: b1.ro

Exit mobile version