Opinia Timisoarei

Mirela Toc, functionarul incomod din Primaria Timisoara, destituita din functie pentru ca a purtat un tricou cu mesaje impotriva administratiei locale

TIMISOARA. Mirela Toc, unul dintre functionarii din cadrul primariei Timisoara a fost destituita din functie in urma unei decizii a Comisiei de Disciplina. Motivul este ca aceasta a purtat un tricou cu mesaje negative la adresa administratiei locale.

CITESTE SI: ‘Tarzan a plecat, noi am ramas cu maimutele’. Dan Negru, revoltat ca Timisoara nu are decat o tabla ruginita care mai aminteste de uluitorul Johnny Weissmuller. Video

”Comisia de Disciplina a Primariei Municipiului Timisoara a emis raportul final in vederea luarii masurilor de demitere a unui functionar public, dupa ce au fost parcursi toti pasii legali necesari pentru sanctionarea sa. Pe parcursul procesului de sanctionare, functionarul a primit masuri disciplinare din ce in ce mai severe, insa nu a manifestat nicio intentie de a-si schimba comportamentul. Astfel, s-a impus in baza legii, decizia de incheiere a contractului de munca.
Functionarul public nu si-a indeplinit in mod repetat atributiile de serviciu, a creat obstacole in desfasurarea activitatii colegilor, a furnizat informatii eronate cetatenilor, ceea ce a adus prejudicii activitatii departamentului din care facea parte, precum si instigarea cetatenilor sa incalce legea.
Primaria Timisoara nu tolereaza astfel de comportamente in rândul corpului functionarilor publici, care au obligatia sa manifeste respect fata de cetatean si sa-si duca la indeplinire atributiile de serviciu in mod profesionist si competent”, a anuntat Primaria Timisoara, luni.

Totusi, in dispozitia de destituire se arata exact motivele care au stat la baza deciziei. Pe scurt, în data de 6 ianuarie 2023, Mirela Toc s-a prezentat la Politia Locala Timisoara pentru a lua parte, in cadrul unor echipe mixte de control, la actiuni de monitorizare si a modului de colectare a deseurilor. Numai ca Toc purta un tricou pe care scria ”Stop abuzurilor din administratia publica locala Timisoara” – pe partea din fata, iar pe spate: ”DNA, DIICOT, Parchet?”. Aceste mesaje i-au deranjat pe cei din conducerea Primariei.

”Domnul Cosmin Strugariu, in calitate de coordonator al actiunii, a intrebat-o pe doamana Toc Mirela daca intentioneaza sa participe la activitatea de control in tinuta afisata, iar raspunsul acesteia, dat in prezenta a 9 politisti locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului, a fost afirmativ”, se arată în decizia de destituire a functionarului Mirela Toc.

In continuare, Strugariu a trimis-o pe Toc la sediul Primariei Timisoara, iar aceasta a postat pe Facebook imagini cu ea purtand acelasi tricou ”in care declara ca actiunea si masurile legale luate de catre politisti sunt abuzive”.

Ulterior, Mirela Toc s-a prezentat la Politia Locala pentru alte actiuni de control legate de deseuri, purtand acelasi tricou.

Mirela Toc deja s-a adresat sindicatului din Primaria Timisoara si a depus o plangere prealabila impotriva sanctiunilor primite inainte de a fi destituita.

Exit mobile version