Opinia Timisoarei

Ministrul Valeriu Tabara: Nu sunt niciun fel de probleme legate de pretinsa criza alimentara!

Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a declarat, la Timisoara, ca se bucura de fenomenele meteo din ultima perioada si ca nici nu poate fi vorba despre o criza alimentara.

Potrivit ministrului Valeriu Tabara prognoza agricola pentru anul 2012 poate fi data dupa 1 aprilie.

Foarte multi au cantat prohodul agriculturii inainte de a semana si ara, nu este asa. Datele certe pentru a da o prognoza agricola este data de 1 aprilie, pentru ca atunci putem face bilantul apei in sol. Nu sunt niciun fel de probleme legate de o pretinsa criza alimentara in Romania, in Romania poate fi criza alimentara daca uitam sa semanam. Problema e alta: sa ne mentimen pe piata externa. Romania poate fi al treilea jucator pe piata externa, dupa Rusia si Ucraina”, a declarat Valeriu Tabara, intr-o conferinta de presa.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a mai declarat ca fenomenele meteo din ultima perioada sunt binevenite pentru agricultura.

Daca s-a bucurat cineva de fenomenele meteo ultima vreme, acesta este Ministerul Agriculturii. Numai in vest, sunt acumulati 90 milimetri de apa in sol. E clar ca rapita a suferit, dar e o cultura care pierde in orice conditii. In general, culturile au intrat necalite in iarna. Anul agricol 2012 porneste de la nivel normal. Anul 2012 asa cum se prezinta acum e un an de conditii normale. Problema e sa nu fie temperaturi prea inalte pentru ca pot forta inflorirea timpurie la pomi”, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a sustinut o conferinta de presa, la Timisoara, la sediul Consiliului Judetean Timis, alaturi de Tiberiu Lelescu, directorul Directiei Agricole Timis.

Exit mobile version