Ministrul Turismului promite reclama si turisti pentru Timisoara: Promovam incepand de anul viitor capitala Banatului, la maxim. A iscalit un parteneriat cu TM2021

TIMISOARA. Semnam parteneriat acum, dar promovam Capitala Culturala din 2021… de anul viitor, ca sa aducem turisti cat mai multi. Cam asta lasa sa se inteleaga ministrul Turismului, venit la Timisoara pentru a semna un protocol cu Asociatia Timisoara 2021 Capitala Europeana a Culturii.

CITESTE SI: 25.000 de oameni s-au bucurat de cele trei zile de Flight Festival de la Timisoara. Foto si video 

O vizibilitate mai buna in tara si strainatate si atragerea cat mai multor turisti catre Timisoara, dar si catre Banat. Acesta este scopul declarat al parteneriatului semnat luni la Consiliul Judetean de ministrul Turismului Bogdan Trif si Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii.

Ministerul, anunta Trif, isi va intensifica promovarea, insa de anul viitor.

Provin din Sibiu si stiu ce importanta a avut anul 2007, cand Sibiul a fost capitala culturala. A fost o rampa de lansare, Sibiul a devenit cunoscut in intreaga lume, nu doar in Europa, pentru ca acea nominalizare a avut ca impact o mediatizare la nivel global. E important ca dupa 2021 sa stiti sa profitati de titlul de capitala culturala europeana si sa aduceti un numar cat mai mare de turisti in Timisoara. E un proiect care nu va apartine doar dumneavoastra, ci e al intregii tari. Dumneavoastra ne reprezentati din punct de vedere cultural pe toti. Este importat ca toate autoritatile sa colaboreze si sa munceasca. O sa promovam incepand de anul viitor capitala Banatului, la maxim . A inceput deja actiunea de promovare si la targurile externe de promovare turistica a Romaniei, Timisoara a fost promovata. Nu trebuie sa ne oprim doar aici, trebuie sa avem o stragtegie agresiva, in sensul bun al cuvantului„, a declarat ministrul Bogdan Trif.

Directorul Asociatiei Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, Simona Neumann a semnat protocolul si a si amintit cateva evenimente ce ar putea fi promovate in viitor si cu ajutorul ministerului.

Cred ca semnarea acestui acord cu Ministerul Turismului este foarte important azi pentru ca
Timisoara Capitala Culturala Europeana nu este doar un proiect cultural, ci unul care este menit sa atraga turisti pentru Timisoara si pentru regiune. Prin semnarea acestui parteneriat vom beneficia de prezenta la targuri nationale si internationale si vom putea sa promovam Timisoara capitala culturala europeana, judetul si regiunea. Va dam cateva exemple care ar putea fi interesante pentru turisti din tara si strainatate. Avem festivalul Lumina, in acest weekend ati vazut Lumina Unirii, avem Camine in Miscare, ce reinvie traditiile din zona Banatului, si un festival gastronomic, care se va intampla in curand„, a spus Simona Neumann.

Bogdan Trif a promis ca promovarea va fi facuta ca la carte, insa ministerul pe care il conduce nu se va putea implica direct cu investitii.

Nu va fi promovarea doar la targuri. Vom asigura promovarea prin toate mijloacele pe care ministerul le are. Vom merge la toate evenimentele pe care le are ministerul si cu logo-ul Timisoara Capitala Culturala Europeana. Din pacate din punct de vedere financiar nu ne putem implica, dar ne putem implica prin investitiile pe care le faceti dumneavoastra aici, prin autoritatile publice locale„, a spus Bogdan Trif.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...