Opinia Timisoarei

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, la Timisoara: Nu avem finantare pentru inchiderea soselei de centura, dar vom pune din nou proiectul pe tapet. Ministrul n-avea habar cat este restrictia de viteza pe autostrada Timisoara-Arad!

TIMISOARA. Nu s-a dus sa viziteze santierul Autostrazii Timisoara – Lugoj, dar a venit in capitala Banatului sa  povesteasca ce se intampla pe traseul Satu Mare – Timisoara! Este vorba de noul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi.  In prima sa vizita in Timis, acesta a explicat ca nu sunt bani pentru inchiderea soselei de centura a Timisoarei.

Am fost pe traseul Satu Mare-Oradea-Arad-Timisoara. Sunt companii care isi fac datoria, nu am sa le  dau numele, dar pe DN 79, care leaga Oradea de Arad, duminica la ora 4 se lucra cu toate fortele. In  acelasi timp, constat ca la vama Halmeu utilajele stateau, desi vremea era buna, termenul de executie e  apropiat. Se pare ca acolo vom avea probleme„, a declarat Silaghi.

Prima vizita oficiala facuta a fost la Cluj unde am vazut soseaua de centura, lucrare receptionata, si care  are un pod de desene animate. Incepe si se termina brusc, nu duce nicaieri. Mai am multe semnale de  genul acesta. Evident ca vor urma sanctiuni. Nu putem inchide ochii celor care nu isi respecta  contractele„, a declarat ministrul Transporturilor.

Guvernul Ponta n-a gasit inca bani pentru terminarea soselei de centura a Timisoarei.

Stim ca timisorenii vor sa inchida soseaua de centura, proiectul nu este finantat, din pacate. Norocul  timisorenilor e ca Studiul de Fezabilitate exista. Dorim sa lansam proiectul.  Evident, nu putem promite ca vom termina  acest proiect in 6 luni, dar il vom pune pe tapet„, a dat asigurari ministrul Transporturilor.

Desi in ultimii ani Timisul a primit cei mai multi bani de la Guvern pentru infrastructura, ministrul Transporturilor crede ca orasul trebuie…recuplat la Executiv.

Dorim sa largim traversarea caii ferate. De asemenea, dorim recuplarea orasului Timisoara si a judetului Timis la actul guvernamental. Timisoara, o lunga perioada a stat departe de Guvern. Cred ca Timisoara  trebuie sa fie aproape de Guvern. Reconectarea Timisoarei la Guvern este un obiectiv important„, a precizat ministrul.

Desi a sustinut ca a inspectat tot vestul tarii, venind de la Satu Mare la Timisoara, ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi habar nu are ca sunt restrictii de viteza pe autostrada Arad-Timisoara

Intrebat de jurnalisti cand se vor ridica toate restrictiile, ministrul a dat din colt in colt. ” „Ce fel de restrictii?” Jurnalistii i-au raspuns ca este vorba de cele de 100 km/h si folosirea celor 3 benzi de mers. Ovidiu Silaghi a raspuns ca „pe orice autostrada restrictia e de 120 km/h, din cate stiu„. I s-a explicat din nou ca pe Timisoara-Arad este 100 km/h in acest moment. Atunci, a sarit in ajutorul ministrului europarlamentarul Cristian Busoi care a spus ca „doar pe unele portiuni e aceasta restrictie„. Ovidiu Silaghi a incheiat cu „vom analiza situatia„.

Intrebat daca va schimba conducerea Aeroportului International Timisoara, Ovidiu Silaghi a spus ca „daca se justifica o schimbare, o vom face. Nu am analizat situatia„.

UPDATE:  Constantin Ostaficiuc, liderul Consiliului Judetean Timis il contrazice pe ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi care a spus, la Timisoara, ca nu exista finantare pentru centura de sud a Timisoarei. Vezi declaratiile liderului CJT!

Constantin Ostaficiuc a precizat ca centura de sud a Timisoarei va fi cuprinsa in proiectul de buget al comunitatii europene din 2014 – 2020.

Centura de sud va avea finantare, va fi cuprinsa in bugetul comunitatii europene pe 2014 – 2020. Ma asteptam ca domnul ministru sa gaseasca o solutie. ma asteptam ca in conditiile unui nou Guvern sa vina cu solutii pentru acest proiect. Noi am facut cei 12 kilometri de centura, ma asteptam ca noul ministru sa vina cu propuneri concrete pentru cealalta parte a centurii”, a declarat Ostaficiuc.

Liderul CJT crede ca noul ministru al Transporturilor „traieste in alta tara” si ca in mandatul sau de ministru al IMM „uitase definitiv de Timis”.

Domnul ministru traieste in alta tara. A trait in alta tara in ultimii ani, mai exact. Judetul Timis fost cuplat perfect la Guvernul romaniei. Cand era ministru la IMM uitase de Timis. Daca imi aduc aminte, uitase definitiv de Timis, ne-a ajutat sa nu avem investitia Mercedes la Timisoara, de 1,2 miliarde de euro„, a mai spus Ostaficiuc.

Exit mobile version