Opinia Timisoarei

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, la Spitalul de Copii din Timisoara. Noua constructie va fi gata, dupa 7 ani

TIMISOARA. Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a fost la Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara, pentru a vizita noul corp de cladire care este finalizat 88 la suta, urmand sa fie gata chiar in acest an.

CITESTE SI: Cum se va face testarea de COVID in farmacii. Anuntul ministrului Sanatatii Ioana Mihaila la Timisoara 

Structura noii cladiri este realizata, finisajele interioare sunt facute 90 la suta, imobilul fiind prevazut cu sisteme smart de iluminare si incalzire.

In noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara vor functiona: Unitatea de primiri Urgente, o policlinica, laboratoarele de analize si sectiile de Radiologie, chirurgie, ATI, sectie de prematuri. Aici vor fi amenajate spatii pentru mame, astfel incat acestea sa poata ramane langa copii lor bolnavi.

Managerul spitalului, medicul Ovidiu Adam i-a transmis ministrului Sanatatii ca este necesar ca pe acoperisul noii cladiri sa fie amenajat un heliport.

In mandatul meu ingrijirile medicale pentru copii sunt o prioritate. Ma bucur sa vad aici cum se ridica un spital modern, dotat cu circuite medicale de secolul XXI. Voi sustine toate demersurile municipalitatii si ale Spitalului «Louis Turcanu» pentru diversificarea ingrijirilor medicale pentru copii. Astfel, asiguram pacientilor servicii de calitate de la profesionisti, intr-un spital cu dotari de ultima generatie”, a declarat ministrul Ioana Mihaila.

***

Primaria Timisoara a inceput constructia noii cladiri a Spitalului de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara dupa ce una dintre cladirile in care functioneaza unitatea medicala a fost retrocedata familiei de romi Carpaci, una dintre cele mai bogate din tara.

Noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara, cu o suprafata utila de 8.000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale unitatii medicale.

Spitalul va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea va avea demisol, parter si sase etaje si costa peste zece de milioane de euro. Constructia a fost inceputa in luna mai 2014 si ar fi trebuit sa fie gata in primavara lui 2016.

Exit mobile version