Opinia Timisoarei

Ministrii USR PLUS si-au anuntat demisiile din Guvern. Le depun marti

Demersul USR PLUS privind depunerea motiunii de cenzura a esuat, iar taberele se repozitioneaza in Parlament.

Luni seara, ministrii USR PLUS si-au anuntat demisiile, despre care au spus ca le vor depune marti dimineata, la prima ora.

β€žNe-am luptat cu hachitele unui sistem croit pentru risipa, furt si coruptie si proasta guvernare si lucrul acesta s-a vazut si in aceste zile.

In aceste opt luni de zile care s-au scurt am adus in varful administratiei oameni onesti, competenti, a caror performanta a aratat ca se poate si altfel in aceasta Romanie.

Vazand ce s-a intamplat astazi, am decis ca nu mai putem merge mai departe cu un premier care guverneaza fara un minim respect pentru adevar, pentru interesele reale ale romanilor.

Nu se mai poate asa si nici nu se va putea mai departe asa cu USR PLUS. Florin Citu a dinamitat constient aceasta coalitie, cu buna stiinta si cinism. Nu mai poate sa fie premier si, din acest motiv, ministrii USR PLUS se retrag din aceasta coalitie. Ne prezentam demisiile. Maine dimineata, la prima ora, premierul va avea demisiile noastre pe birou, astfel incat sa deblocam aceasta criza. Motiunea era planul A. Demisiile sunt planul B.

Sunt 2 variante. Fie PNL accepta ca USR PLUS este un partener serios, si atunci putem, in cateva zile, cu un nou premier, sa mergem mai departe, fie PNL decide sa functioneze pe modeul USL, este o varianta pentru Romania daca cei de la PNL vor sa mearga e aceasta varianta.

Dupa 30 de ani de glume politice si combinatii la coltul usii, trebuia sa vina un partid care sa spuna ori ne respectam promisiunile, ori plecam acasaβ€ž, a spus Dan Barna.

Dupa ce va primi demisiile ministrilor USR PLUS, premierul Florin Citu va trebui sa numeasca ministri interimari, care pot fi in functie timp de 45 de zile

Exit mobile version