Opinia Timisoarei

Ministerul Sanatatii a decis sa opreasca vaccinarea antigripala a populatiei

Decizia ministerului a fost luata pe fondul scaderii numarului infectiilor respiratorii. Procesul de vaccinare este oprit intre sapte si zece zile. Vaccinul va fi insa pastrat in depozite.

Vaccinarea antigripala a fost oprita pentru sapte-zece zile, din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului romanesc, Ministerul Sanatatii cerand Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului Cantacuzino o informare privind acest produs.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, de urgenta o informare scrisa Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului National de CercetareDezvoltare Cantacuzino cu privire la „conformitatea din punct de vedere al imunogenitatii vaccinului gripal sezonier”.

In acest context si avand in vedere evolutia favorabila a virozelor respiratorii si gripei din ultimele saptamani in Romania s-a convenit sistarea vaccinarii antigripale sezoniere pe o perioada de 7-10 zile, pana la finalizarea tuturor analizelor„, a informat Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Ministerul Sanatatii a precizat ca, pana in prezent, nu au fost semnalate cazuri care sa prezinte probleme de sanatate in urma vaccinarii.

Exit mobile version