Opinia Timisoarei

Ministerul Dezvoltarii vrea sa introduca o platforma online pentru rezervari in turism


TIMISOARA. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a precizat,la Timisoara, ca intentioneaza sa introduca un sistem online de rezervare a locurilor de cazare in turism pentru a se putea urmari care sunt cheltuielile in acest domeniu si ca a dispus unele controale la ministerul pe care il conduce.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a explicat, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul ”are o responsabilitate” de a crea o platforma online pentru responsabilii din turism.

Cat timp faci promovare si nu ai infrastructura, cred ca Ministerul are o responsabilitate de a crea o platforma pentru cei responsabili in turism, un fel de platforma online de rezervare a locurilor de cazare, pentru ca Ministerul are aceasta baza de date si prin aceasta creare de sistem online de rezervari, introducem criteriul de competitivitate intre operatorii de turism”, a spus Hellvig.

Prin crearea acestei platforme, Ministerul poate urmari care sunt cheltuielile legate de domeniul turismului.

Controale antifrauda la departamentele MDRT

Pe de alta parte, ministrul Eduard Hellvig, a tinut sa precizeze ca ofiteri ai Directiei Antifrauda din cadrul Ministerului de Interne vor controla unele departamente din cadrul MDRT, timp de aproximativ doua luni, iar in cazul in care se va stabili ca ”exista lucruri care nu concorda”, se vor lua masuri.

Impactul asupra cetateanului a fost negativ, acum ne confruntam cu o imagine a acestei institutii, ca a fost corupta, ca a fost politizata. Am dispus control si audit la unele departamente pentru a vedea unde s-au intamplat aceste lucruri, cine raspunde din punct de vedere administrativ. (…) Am solicitat la Ministerul de Interne un ajutor prin detasarea unor ofiteri de la Directia Antifrauda care sa ma ajute in desfasurarea unor controale pentru ca nu avem calitatea, competenta pe care o au acesti specialisti. Eu am incredere in institutiile statului. Detasarea ofiterilor va avea loc aproximativ doua luni, timp in care se face acest control. Vreau sa stiu unde s-a gresit, iar in momentul cand predau acest minister sa stiu sa spun ce s-a facut”, a declarat Hellvig.

Ministrul a subliniat si care sunt masurile care s-ar putea lua, in cazul in care vor fi gasite nereguli.

In cazul in care exista lucruri care nu concorda in ceea ce inseamna legea, bunul simt, sunt doua tipuri de masuri: administrative care imi stau in sarcina si de alta natura care stau in sarcina institutiilor abilitate. Voi face sesizari daca am la ce”, a adaugat acesta.

Eduard Hellvig a mai spus ca interesul sau, ca ministru, este ca institutia pe care o conduce sa devina una profesionista, chiar daca acum are o imagine negativa.

Exit mobile version