Opinia Timisoarei

Ministerul de Interne incearca sa stopeze valul de arestari in randul politistilor corupti din Timis. La IPJ Timis a sosit o echipa de control de la minister

TIMISOARA. Arestarea a 14 agenti de politie din Timis care, aflati in timpul unor actiuni de supraveghere a traficului rutier pe soselele din judet, au primit mita de la ofiteri DGA sub acoperire pentru a inchide ochii la „abaterile” savarsite de acestia, a pus pe jar conducerea Ministerului Internelor si Administratiei.

Pentru a stopa acest val de arestari, ministrul Mircea Dusa a decis sa trimita in orasul de pe Bega un „desant” de ofiteri din Corpul de Control al Ministrului, care vor verifica modul in care s-a facut preventia anticoruptie la nivelul cadrelor din institutia condusa cu imputernicire de catre comisarul-sef Costin Tatuc.

„Toata lumea se astepta sa fim felicitati de IGPR si minister pentru acest val de arestari din randul agentilor de politie corupti! Spre surprinderea generala, ministrul a trimis la Timisoara Corpul de Control pentru a verifica de ce nu s-a facut munca de preventie, sau in ce masura s-a facut aceasta munca, daca atatia politisti au cazut la testul de integritate. In opinia mea, politicul a intervenit din nou in munca de politie si, in loc sa sprijine munca ofiterilor DGA de scoatere din randurile noastre a politistilor corupti, incearca sa creeze o perdea de fum pentru a nu se ajunge la adevaratii vinovati, cei ce tin spatele spagarilor. Vreau sa va mai spun doar un lucru: majoritatea agentilor care au luat mita sunt din sectorul Sannicolau Mare, de care raspunde un anumit ofiter de la Politia Rutiera cu legaturi intr-un partid aflat la guvernare”, ne-a declarat liderul Sindicatului Politistilor din Timis, comisarul sef Doinel Malcoci.

In timp ce surse din DGA au confirmat faptul ca testele de integritate vor continua pe soselele judetului, spre disperarea politistilor corupti, avocata Carmen Obarsanu este convinsa ca procesele politistilor s-ar putea incheia cu achitari.

„Chiar daca au fost arestati preventiv, va spun ca acuzatiile nu vor rezista in instanta. Exista decizii ale CEDO, una chiar impotriva Spaniei, in care statul este condamnat pentru folosirea investigatorilor sub acoperire care provoaca, efectiv, starea infractionala. Adica, tu provoci incidentul, depasesti pe linie continua sau nu opresti la trecerea la nivel cu calea ferata, si apoi insisti sa fii iertat si oferi mita. si politistul e om, cedeaza la un moment dat! Nu sunt de acord cu aceste teste de integritate in care investigatorul provoaca o abatere! E un fel de captatie. Oamenii ar putea fi, cel mult, dati afara din politie, nu trimisi in inchisoare”, spune Carmen Obarsanu.

Ciudateniile acestor arestari in cascada rezida si din faptul ca, spre exemplu, flagrantul de mita al politistilor din Sanandrei a fost realizat in luna iunie, iar arestarea s-a produs dupa doua luni. Ca si cum, in cele doua luni de la flagrant, politistii au fost lasati liberi chiar daca reprezentau un serios pericol social.

Sa mai spunem ca, intr-unul dintre dosarele cu politisti arestati a fost la un pas de implicare si o judecatoare de la Tribunalul Timis, care, in calitate de concubina a unui arestat, a avut o tentativa de lamurire a instantei de judecata sa-i lase iubitul in libertate…

Exit mobile version