Opinia Timisoarei

Minciunile administratiei Fritz. Viceprimarul Ruben Latcau: ‘Va pot garanta public ca niciunul dintre consilierii mei nu va fi in vreun consiliu de administratie, si nu sunt si nu vor fi nici cei ai primarului’. 2 dintre ei au fost deja numiti

TIMISOARA. Meritocratia in administratia Fritz e pe toata linia. Dupa mai multe concursuri de angajare cu dedicatie, exact ca in vechea administratie, apropiatii sunt plasati in consiliile de administratie de la societatile din subordinea Primariei Timisoara.

Conducerea municipalitatii anunta in urma cu cateva luni, public, intr-o sedinta de Consiliu Local ca niciunul dintre consilierii personali ai primarului sau viceprimarului USR PLUS nu va ocupa vreodata o pozitie intr-un CA.

„Va pot garanta public si Consiliului Local ca niciunul dintre consilierii mei nu vor fi in vreun consiliu de administratie, si nu vor fi nici cei ai primarului”, spunea viceprimarul Ruben Latcau, din dorinta de a intari ideea de transparenta pe care partidul sau o promoveaza.

Insa, de la vorba pana la fapta e drum lung, iar obligatiile, se pare, mari. Odata cu ‘innoirea’ consiliilor de administratie, au fost facute si numirile. Exact din randul sfatuitorilor.

Pana acum, un consilier personal al primarului si unul al viceprimarului au primit cate un loc in consiliile de administratie de la Horticultura si SDM.

Primul care a obtinut o pozitie in CA la Drumuri Municipale a fost Lucian Suciu, consilier personal al viceprimarului Latcau, cel care garanta public ca una ca asta nu se va intampla vreodata.
A urmat apoi numirea consilierului personal al lui Dominic Fritz, Rudolf Gräf, in CA-ul Horticultura, chiar marti.

Seful de cabinet al lui Dominic Fritz habar nu are cum se ajunge intr-un consiliu de administratie

Ba mai mult, in aceeasi sedinta de consiliu local in care viceprimarul Ruben Latcau dadea asigurari ca nici el si nici primarul nu isi vor trimite consilierii personali in consiliile de administratie, ca sa pluseze, proaspatul secretar sef al cabinetului primarului si presedinte USR Timisoara, consilierul local Dan Resitnec, isi informa colegii ca este… ilegal sa numesti membri in consiliile de administratie si ca aceste posturi se ocupa prin concurs.

„Locurile in Consiliile de Administratie sunt stabilite prin concurs”, spunea Dan Resitnec, starnind amuzamentul colegilor.

La SDM, in 2019, un membru in Consiliul de Administratie, a incasat 20.000 de lei pe an, adica 1666 de lei pe luna.

La Horticultura indemnizatia de membru in CA era de 21.792 lei pe an, adica 1816 lei pe luna.

Pentru acesti bani, membrii din aceste consilii de la societatile aflate in subordinea Primariei Timisoara trebuie sa participe la cate o sedinta in fiecare luna.

***

Va reamintim, primarul Dominic Fritz si-a angajat 6 consilieri personali: Bogdan Marta, Dana Lazar, Simona Fit, Rudolf Graef, Loredana Pintea si Val Muresan.

Viceprimarul PNL Cosmin Tabara si i-a ales drept consilieri personali pe Catalin Olteanu, cel care a condus o buna vreme si compania RETIM, dar si firme cu cifre de afaceri de milioane de euro, dar si pe Ilie Sarbu, activist civic si fost candidat independent la fotoliul de primar.

Celalalt viceprimar al Timisoarei, Ruben Latcau, din partea USR PLUS, ii are drept consilieri personali pe Anca Nistor si Lucian Suciu.

CITESTE SI: Meritocratie pe toata linia in Primaria Timisoara. USR-istul Dan Resitnec este noul sef de cabinet al primarului Dominic Fritz 

Exit mobile version