Opinia Timisoarei

Militarul caruia i s-a furat arma din dotare in postul de paza urmarea o slujba religioasa pe telefon in momentul atacului. Hotul nu a fost inca prins

Continua cautarile barbatului care a furat un pistol mitraliera si munitia aferenta de la un militar aflat in serviciul de paza la o unitate a Fortelor Navale din Constanta.

Intre timp, militarul care a fost lasat de arma este audiat de anchetatori. Investigatia se anunta greoaie avand in vedere ca militarul isi tot schimba declaratiile.

CITESTE SI: Alerta maxima. Soldat atacat in postul de paza cu cutitul de un barbat mascat. Agresorul a fugit cu arma si munitia 

Fortele Navale au trimis mai multi scafandri pentru a cauta pistolul mitraliera in apele Canalului Poarta Alba Midia Navodari.

Anchetatorii iau in calcul si aceasta varianta, nestiind pentru moment daca arma a fost aruncata de agresor sau chiar de catre militar.

Deocamdata, santinela este cercetata de Parchetul Militar pentru incalcare de consemn. Și asta pentru ca militarul aflat in paza, in momentul atacului ar fi urmarit pe telefonul mobil o slujba religioasa. Ori el nu avea voie cu telefon in serviciu.

Initial a spus ca nu avea telefonul mobil, pe care imediat dupa incident il pasase unui coleg. Apoi a recunoscut, dar a venit cu alte declaratii contradictorii. Ba ca in momentul atacului era in cabina de paza, ba ca era afara, in timpul rondului.

Despre agresor, nu se stie daca era civil sau militar. Dar suspiciunile inclina catre partea militara.

Anchetatorii sustin ca deocamdata nu exista indicii ca militarul era inteles cu agresorul, dar spun ca se gandesc serios si la aceasta ipoteza.

S-au luat mai multe probe din unitate, iar anchetatorii asteapta rezultate palpabile, spun ei. Militarul deposedat de arma si munitie nu este retinut. Audierea lui continua.

Sursa: Europafm.ro

Exit mobile version