Opinia Timisoarei

Mii de timisoreni au participat la slujba de dimineata, in prima zi de Paste, la Catedrala

Imbracati la patru ace, fie cu cate un ou in mana sau cu o icoana, timisorenii s-au adunat cu mic cu mare la slujba din aceasta dimineata de la Catedrala. Faptul ca Slujba de Inviere de azi noapte a durat in unele locuri si pana la 5 dimineata si ca orele de somn nu au fost prea multe, cateva sute de timisoreni au participat la ambele procesiuni religioase, pentru ca “O data in an e Pastele”.

“Am fost la Inviere, la Mehala, care a durat pana la ora 5. Am dormit pana la 8 si de la 9 suntem aici, la slujba. Cum sa ne fie greu, nu mai avem nimic de facut astazi decat sa ne odihnim, o data in an e Pastele”, spune Lenuta, unul dintre enoriasii care a fost prezent la slujba de la primele orele ale diminetii. Multi din cei prezenti au fost doar in trecere, sa aprinda o lumanare, sa se inchine in Casa Domnului si sa spuna un “Histos a inviat”. “Nu am fost la Inviere azi noapte ca suntem cu copilul mic. Am venit astazi putin. Am aprins o lumanare, am luat nafura si un pic de apa sfintita si acum mergem la parinti”, spune un alt enorias.

Pe langa corul bisericii, atmosfera a mai fost incalzita de cativa tineri de la Fanfara Giroc, care au cantat in fata Catedralei “Hristos a inviat din morti! / Cu moartea pe moarte calcand / Si celor din mormanturi / Viata daruindu-le”.


Exit mobile version