Opinia Timisoarei

Migrantii in Timis, la un pas sa devina de nestapanit. Ce spun sefii Politiei de Frontiera la Timisoara

TIMISOARA. Fluxul continuu de migranti care vor sa traverseze Timisul pentru a ajunge in vestul Europei este din ce in ce mai greu de stavilit.

CITESTE SI: Program prelungit pentru mijloacele de transport de pe mai multe linii in acest final de saptamana, la Timisoara 

De la inceputul anului pana acum politistii de frontiera au reusit sa prinda 1500 de transfugi care au intrat ilegal in tara si aveau ca tinta vestul Europei. Acestia au fost dusi la centrele special amenajate, insa migrantii nu raman aici tot timpul, ci de dimineata de la 6 pana seara la 10 sunt liberi sa mearga unde isi doresc.

Astfel, in acest timp in care nu sunt supravegheati, sunt liberi sa isi caute calauze care sa ii duca in vestul Europei. Transfugii sunt pregatiti sa plateasca mii de euro pentru a fi ajutati sa-si atinga tinta. Situatia a devenit ingrijoratoare pentru politistii de frontiera.

Migrantii se folosesc de acest beneficiu al azilului politic si intentia pe care am observat ca o au nu este forma de protectie, ci este cazarea in centrele noastre. Acolo ei beneficiaza de un regim semideschis. Ei au timp suficient sa-si gaseasca contacte si sa gaseasca modalitati de a pleca din Romania spre vestul Europei… Sunt trei milioane de migranti in Turcia, iar in Serbia numarul lor se apropie de 10.000. Romania nu cred ca va fi evitata ca si tara de tranzit. Trebuie sa ne intarim la nivel de supraveghere. Situatia ar putea sa devina exploziva”, a declarat comisarul sef Iliuta Cumpanasu de la Politia de Frontiera Timis.

CITESTE SI: Milioane de euro paguba dupa incendiul violent de langa Timisoara. Ce s-a intamplat cu muncitorii si de la ce a pornit valvataia 

Politistii de frontiera stiu de ce au nevoie pentru a lupta mai eficient cu valul de migranti.

Ca sa ne imbunatatim activitatea nu cred ca e nevoie de construirea de garduri, cum s-a procedat in alte tari. E nevoie de tehnica de supraveghere si de personal. Nu e totul roz, dar facem ce putem cu ceea ce aveam la aceasta ora. Nu putem spune ca la granita totul e sub control si oamenii pot sta linistiti ca nu vor vedea in localitati migranti, cand aceste lucruri se pot intampla”, a conchis comisarul-sef Cumpanasu.

Ultimul grup numeros de migranti care doreau sa ajunga in vestul Europei a fost capturat miercuri, si era format din 11 irakieni, ce urmau sa fie dusi peste granita de un egiptean.

 

Exit mobile version