Opinia Timisoarei

Migrantii din Timisoara sa fie transportati la centrele de baza sub supraveghere, solutia data de ministrul de Interne primarului Dominic Fritz

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut o discutie cu primarul Timisoarei, Dominic Fritz, despre migrantii care sunt in numar tot mai mare in Timisoara, in drumul lor spre vestul Europei.

CITESTE SI: Drumul de la ‘agentiile de turism’ din Turcia pana la casele parasite din Timisoara, unde smulg parchetul si il pun pe foc. Filmul operatiunilor in care au fost capturati mii de migranti si traficanti. Video 

Bode a explicat ca s-a gasit o solutie ca acesti migranti sa fie transportati, sub supraveghere, in centrele din Romania unde sunt inregistrati si trebuie „sa gasim o formula in legislatie sa sanctionam astfel de situatii”.

Am inceput aceasta activitate prin Politia Romana, am prezentat cateva date, sigur, in perioada urmatoare veti vedea rezultate, vom destructura, in continuare, aceste retele de calauze tocmai pentru a limita la minim acest fenomen. Am vazut un fenomen, chiar daca sunt repartizati in centre, Galati, Maramures sau in alte centre din Romania, majoritatea ajung in Timisoara. Noi ii transferam la centrul unde au fost inregistrati si iar se intorc in Timisoara. Am gasit o varianta prin care sa ii transportam, evident sub supraveghere, ii transportam la centrele de baza si sa gasim o formula in legislatie sa sanctionam astfel de situatii ca nu poti tu, ca stat, sa faci aceasta cheltuiala in fiecare saptamana”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a declarat, la randul sau, ca este important ca autoritatile locale si cele nationale sa colaboreze in problema migratiei.

Este foarte clar ca autoritatile locale si nationale sa colaboreze si institutiile statului trebuie sa colaboreze pentru ca, daca acopera fiecare responsabilitatile lui, atunci putem cu adevarat gestiona problema migratiei. Ma bucur ca am aflat astazi niste strategii pe partea de combatere a fenomenului, dar ce a fost important pentru noi, in Timisoara, este ca intr-adevar vin solicitanti de azil care au in teorie un loc de cazare undeva in tara, vin inapoi la Timisoara, unde sunt persoane fara adapost care stau in cladiri abandonate. Asta nu e o situatie care poate sa dureze si de aceea m-am bucurat foarte mult sa lucram la o solutie de transport inapoi in centrele lor. Cred ca e nevoie de unitate, fermitate si unitate in tratarea acestui fenomen”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Dominic Fritz, s-a declarat nemultumit, in mai multe randuri, ca Guvernul nu se implica in problema migrantilor care sunt in numar tot mai mare in vestul tarii. Fritz a adaugat ca, in doar doua saptamani, peste o mie de migranti au fost carantinati la Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version