Opinia Timisoarei

Metoda inedita prin care directorii de scoli din Timisoara reusesc sa tina elevii fizic la cursuri, in ciuda frigului din clase. Inca un liceu de elita a trecut in online din cauza temperaturilor scazute din salile de clasa

TIMISOARA. Inca o scoala din Timisoara isi trimite acasa elevii, pentru ca temperaturile din salile de clase sunt prea scazute pentru a face ore cu prezenta fizica. Este vorba despre Liceul Pedagogic Carmen Sylva, unde Consiliul de Administratie a luat decizia ca toti elevii de gimnaziu si liceu sa treaca la invatamantul de la distanta, iar la scoala sa mai vina doar cei din clasele primare.

CITESTE SI: Primaria Timisoara, din nou cu mana intinsa la Guvernul Romaniei. Cere alti bani pentru termoficare, dupa ce mai multe scoli au anuntat ca intra in online, din cauza frigului din clase

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, multe alte unitati de invatamant din Timisoara au probleme cu incalzirea, insa directorii au cautat si au gasit noi metode pentru a-i putea tine in continuare pe elevi in scoli.

Practic, in multe unitati de invatamant sunt numeroase clase trecute in online din cauza imbolnavirilor cu COVID, asa ca directorii au decis ca cei care merg fizic la ore sa fie mutati in salile de la parter si etajele inferioare, acolo unde agentul termic ajunge mai repede, iar  si temperaturile din clase, desi scazute, sunt ceva mai suportabile.

Chiar in aceasta dimineata am avut discutii, am fost la Colegiul Banatean. Directorii incearca sa gaseasca solutii. Pentru ca au un numar de aproape 30 de clase care sunt in online, ar putea sa faca un transfer de clase de la etaje la parter, unde temperatura e mai ridicata. Toata lumea incearca sa gaseasca solutii, astfel incat sa fie acoperite spatiile libere de la elevii care sunt in online cu cei care vin fizic la scoala. La Loga, la fel, vor raman fizic la scoala, cel putin saptamana asta, si vedem ce se intampla de saptamana viitoare„, a spus Marin Popescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

Este de asteptat, fie in cursul zilei de miercuri, fie joi, ca si alte unitati de invatamant din Timisoara sa prezinte Inspectoratului Scolar deciziile de trecere a cursurilor in online, din cauza frigului. Printre ele se numara Liceul Sportiv Banatul si Liceul Economic F. S. Nitti.

In acest moment, peste 10.000 de elevi din Timisoara si din judet fac scoala online, fie din pricina infectarilor cu coronavirus, fie din cauza frigului din salile de clasa.

Administratia Fritz nu are nicio solutie pentru incalzirea scolilor, spitalelor sau simplilor timisoreni abonati la Colterm si a solicitat din nou ajutorul guvernului.

Exit mobile version