Opinia Timisoarei

Mergi in vacanta in Grecia? Atentie, exista risc ridicat de incendii de padure

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis doua atentionari de calatorie pentru romanii care vor sa mearga in perioada urmatoare in Grecia si in Franta.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Moravita, care sa ne lege de Belgrad, are doua oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate 

Potrivit MAE, in Grecia exista un risc ridicat de incendiu de padure (grad 4 din 5), pe fondul vantului si al temperaturilor ridicate, in regiunile Peninsula Attica, Viotia, Insula Evia, Korinthia si Argolida.

Cetatenii romani prinsi intr-o situatie de pericol in acele zone pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879, ori la telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +30 6978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic: +306906479076.

De asemenea, MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Franta ca serviciul local de meteorologie – Meteo France a anuntat un episod de canicula intensa in majoritatea regiunilor din Hexagon, pana la sfarsitul lunii iunie.

Sursa: cars.ro

Exit mobile version