Opinia Timisoarei

Meniul impresionant al pasagerilor de pe Titanic. Ce bunatati au servit la ultimul pranz?

O hartie ingalbenita, cu o vechime de mai bine de 100 de ani, s-a vandut de curand la o licitatie, cu aproape 90.000 de dolari. Insa, nu este vorba despre o hartie oarecare, ci de una dintre filele din meniul servit pe Titanic.

Fila contine ultimul pranz gourmet pe care l-au servit pasagerii de pe Titanic, chiar in ziua in care vasul s-a scufundat. Astfel ca, odata cu prezentarea acestui rar document, poate fi vazuta o particica din ultima zi de viata a oamenilor care au tranzitat Atlanticul in primavara anului 1912.

File de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la gratar, creveti, maioneza de somon si sardine afumate. Acestea sunt doar cateva dintre preparatele servite pe vas, la masa de pranz a zilei de 14 aprilie 1912.

Pasagerii au servit si platouri bogate din branzeturi. Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Roquefort Cheddar sau Camembert sunt cateva dintre sortimentele din care au putut alege. Iar ca bautura, au servit bere la draft din Munchen, cu gheata.

Detalii aici.

Exit mobile version