Opinia Timisoarei

Medicul Virgil Musta trimis in judecata pentru abuz in serviciu. Paguba pe care e acuzat ca ar fi facut-o Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara este de nici 2500 de euro

TIMISOARA. Procurorii DNA au finalizat ancheta si i-au trimis in judecata pe medicul Virgil Musta, sef sectie Boli Infectioase, pe directorul medical al spitalului Victor Babes, o asistenta, respectiv un medic de la o clinica privata.

CITESTE SI: Userista Aida Szilagyi demisioneaza din Consiliul Local Timisoara, dupa ce instanta a stabilit ca a ridicat un bloc fara autorizatie

Doctorul Virgil Musta, asociat la clinica, e acuzat de instigare la abuz in serviciu si obtinere de foloase necuvenite, iar colegii sai de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite.

Conform procurorilor DNA, „in perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intentie, ar fi determinat trei asistente medicale sa presteze servicii medicale in beneficiul societatii la care el era asociat, in timp ce acestea se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu la unitatea publica, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.
Folosindu-se de influenta pe care o avea in calitatea sa de medic sef de sectie, inculpatul le-ar fi determinat pe trei asistente, in mod direct sau prin intermediul unei angajate a clinicii, sa preleveze probe biologice in vederea depistarii infectiei cu virusul SARS CoV-2, sa incaseze contravaloarea testelor RT-PCR si sa elibereze bonuri fiscale in beneficiul societatii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casa de marcat mobila).
Desi zilnic, in intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comerciala mentionata, cele trei asistente ar fi incasat integral drepturile salariale platite de spital„.

Procurorii DNA au facut si calculul pentru a vedea cu cat ar fi fost pagubit spitalul pentru aceste ore lucrate de asistente: 12.173 de lei, adica aproximativ 2.480 de euro.

Inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente sa isi incalce atributiile de serviciu reglementate de dispozitiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului si fisa postului.

Prin activitatea descrisa s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei in dauna Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara. Pe de alta parte, societatea privata, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obtinut foloase necuvenite in valoare totala de 172.508 de lei„, mai transmit anchetatorii.

Exit mobile version