Opinia Timisoarei

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara, recomanda vaccinul impotriva COVID-19, ‘chiar daca mai tarziu’

TIMISOARA. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara face un apel la vaccinare, ”chiar daca mai tarziu”, spune el si atrage atentia ca Romania si Bulgaria se afla la coada clasamentului privind rata vaccinarii impotriva COVID-19.

Romania si Bulgaria la coada clasamentului privind rata vaccinarii. Numarul mare de cazuri zilnice din acest val 4, dar mai ales numarul mult prea mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2 care necesita spitalizare si terapie intensiva la noi in tara, nu este deloc intamplator. Majoritatea persoanelor din mai toate tarile europene au inteles pur-si-simplu faptul ca acum chiar avem o arma puternica la indemana si trebuie doar sa o folosim. Asta au facut, iar efectele se vad foarte clar, exprimate intr-un numar foarte mic de persoane care fac forme severe sau care decedeaza, sistemele lor sanitare nu mai sunt sub presiune, ceea ce le permite sa gestioneze deja mult mai bine pandemia. La noi, din diverse motive, prea putini au inteles marele atu pe care il au acum la indemana: vaccinul!”, a scris Virgil Musta pe Facebook.

Medicul a explicat caavem disponibile, in Romania, toate vaccinurile impotriva COVID-19 si a recomandat vaccinarea.

Avem avantajul de a avea disponibile si la noi in tara toate vaccinuri aprobate de catre organismele internationale abilitate (Pfizer, Moderna, Vaxzevria-AstraZeneca si Johnson&Johnson). Pe oricare dintre acestea le alegeti, va veti proteja de forme critice de boala. Avem si doua vaccinuri disponibile pentru copii de peste 12 ani (Pfizer si Moderna), oricare dintre ele poate fi de mare ajutor pentru protejarea copiilor, pentru a putea merge la scoala, fizic si le recomand pe ambele fara retineri pentru vaccinarea copiilor. Avem chiar si posibilitatea unei a treia doze (Pfizer sau Moderna) pentru persoanele vulnerabile sau pentru oricine a facut ultima doza in urma cu mai mult de 6 luni. Recomandarea mea este sa folositi macar acum vaccinul pentru a va proteja, chiar daca mai tarziu, dupa cum spune si vorba din batrani “Mai bine mai tarziu decat niciodata”! Numai impreuna vom reusi!”, a mai scris Musta.

Exit mobile version